Mi kerüljön az adventi naptárba? - Egészséges, csokimentes ötletek gyerekeknek

Irimiás Alíz
Írta: ,

Minek örülne a legjobban a gyerek? Hát a csokinak. Így gondolnánk mi, felnőttek, amíg ki nem próbálunk valami más apró ajándékot, amit az adventi naptárba rejthetünk. Persze jóval egyszerűbb megoldás bemenni az áruházba, kiválasztani az édességrészlegen egy előregyártott csokifalatkákat rejtő adventi naptárt, és december elsején kitenni a gyerekszobába, hogy mától minden napra jut egy csoki, és különösebb erőfeszítés nélkül letudtuk az adventi naptár készítést.

Valóban picit több utánajárást igényel, ha mi állítjuk össze az adventi naptárat, és csupa csoki helyett egészséges nassolnivalókat vagy más izgalmas apróságokat rejtünk 24 kis tasakba. Gyárthatjuk az egész naptárat is mi magunk, de idő szűkében választhatunk üres adventi naptárt, amelyet mi töltünk fel.

Nálunk bevált, hogy csoki helyett egészséges nasikat adok a gyereknek, de egy-egy játéknak is éppen ugyanúgy tud örülni, mintha csoki lenne a tasakban. Ha eddig mindig csokit kapott a gyerek, talán először furcsállja majd, hogy nem jött be a számítása, és a négy hétig tartó csokidömping elmarad, de fogadni mernék, hogy az első sokkhatás után őt is megelégedéssel tölti el a csokinál tartósabb és az egészségre kevésbé káros ajándék.

A gyerekek nem ragaszkodnak tehát a csokihoz, ha van más finomság.

Elkészítést nem igényel, csupán a csomagolásról kell gondoskodni, ha különféle olajos magvakat, teljes kiőrlésű sós pálcikát, aszalt gyümölcsöket rejtünk a tasakokba.

Mi is süthetünk teakekszeket, vagy készíthetünk műzliszeletet házilag, birsalmasajtot, szaloncukrot stb. Ha mi magunk készítjük ezeket, a gyermek ízlésvilágára mindenképp figyeljünk, és igyekezzünk cukormentes nasikat gyártani.

Fiúk és lányok egyaránt örülnek a kozmetikumoknak. Akár 3-4 éves kortól ajándékozhatunk nekik ilyesmit, a kamaszok pedig kifejezetten értékelni fogják az ilyesmit.

A kicsiknek krémeket, illatos habfürdőt, színes fürdősót, pezsgő fürdőtablettát, tusfürdőt, figurás szappanokat, állatfigurás fürdőszivacsot vagy fürdőrózsát is választhatunk.

Érdemes odafigyelni, hogy minőségi termékeket válasszunk, kis kiszerelésben, és aztán hagyjuk őket, hogy élvezzék őket: nyugodtan kenegesse be a kezét, a lábát, az arcát a babakrémmel, csak ő használja a figurás szappant vagy a tusfürdőt stb.

Kamaszoknál még ennél is szélesebb a választék: körömlakk, ajakápoló, dezodor, parfüm, wax, hajzselé, sminkkészlet is kerülhet az ajándéktasakokba, de itt is figyelmet kell fordítani a kozmetikumok eredetére és vegyi összetételére, valamint nem árt alaposan ismerni a gyerek ízlését például parfümválasztáskor.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv