Kedves Mikulás ajándékok gyerekeknek, amiket fillérekből elkészíthetsz

Írta: ,

A Mikulás egyre több helyen tesz valami apró meglepetést is a cipőkbe az édesség mellé. Az alábbi ötleteket ráadásul te magad is megvalósíthatod, ha valami igazán személyes, mégis pénztárcabarát ajándékkal lepnéd meg a lurkókat.

Ho-ho-ho horgászoknak Kép forrása: lifewith4boys.com

1/5 Ho-ho-ho horgászoknak

A pecabothoz csak egy lécre kell madzagot kötnöd, a textilből készült, vattával kitömött halakat pedig akár varrógép nélkül, kézzel is megvarrhatod, nem kell tökéletesnek lenniük, a lényeg, hogy minél tarkábbak, színesebbek legyenek.

Kicsit nagyobbaknak varrhatsz fogantyút a halakra, amire a madzag végére kötött drót horgot (természetesen a végét visszahajlítva, hogy ne szúrjon!) kell beleakasztani, de kis mágnest is rejthetsz a halacskák belsejébe, és ellentétes pólusú mágnest köthetsz a madzag végére.

Én biztosan csinálnék néhány tengeri csillagot is!

A legfinomabb forró csoki Kép forrása: yesmissy.com

2/5 A legfinomabb forró csoki

A legfincsibb forró csoki az, amit a gyerkőc maga készíthet el.

Ezeket a fa pálcikákat csak olvasztott csokiba kell mártani, majd a szilárduló csokiba tetszés szerint cukorkát, vagy más finomságokat szórhatsz.

A közös forró csokizáshoz ez után már csak meleg tej kell, amit a csokis pálcikákkal kevergetve a gyerekek mennyei, krémes itallá változtathatnak.

Varázsgömb Kép forrása: joyfullyjenna.com

3/5 Varázsgömb

Néha a legegyszerűbb dolgok okozzák a legnagyobb örömet. Ehhez a varászgömbhöz csak meg kell töltened vízzel egy mutatós befőttesüveget, majd beleöntened egy adag glittert, amit hobbiboltokban szerezhetsz be.

A tetőt erősen csavard rá, vagy akár egy kis ragasztóval is rögzítsd, hogy a lurkók ne tudják kinyitni. Ha üvegből készíted, tartsd észben, hogy törékeny, ezért egész pici gyerek kezébe ne add!

A befőttesüveget forgatva a glitter úgy mozog a vízben, mintha varázsgömbben úszna – ha néhány műanyag játékot is teszel mellé, akkor ezek a felszínre bukkanva biztosan mindig mosolyt csalnak majd a kis szemlélők arcára.

Angry birds konzervek Kép forrása: diyjoy.com

4/5 Angry birds konzervek

Van néhány üres konzervdobozod? Akkor csiszold le a tetejüket, hogy ne legyenek élesek, majd fesd le őket, és már csak egy piros labdát kell beszerezned, amire madárarcot rajzolsz.

Ennél egyszerűbb ajándék nem igen van, de biztos, hogy a gyerekek karácsonyig ezzel fognak játszani.

Ha a konzerveket kitömöd vattával, és a tetejüket fóliával lezárod, kevésbé fognak csörögni, de azért így is hangosak lesznek, ezt kalkuláld bele. De hát nem lehetnek állandóan csendben azok a gyerekek, nem igaz?

Egértanya Kép forrása: craftordiy.com

5/5 Egértanya

Szeretsz varrogatni?

Akkor egy üres dobozkában megágyazhatsz ennek a filcből készült kis egér családnak!

Kedves apróság, ráadásul nagyon kis helyet foglal, akár zsebben is elfér, így tökéletes választás, ha a gyerek a karácsonyi családlátogatáskor majd magával vinne valamit, ami az otthonra emlékezteti, és amivel akár az autóban is játszhat.