Kedves Mikulás ajándékok gyerekeknek, amiket fillérekből elkészíthetsz

Zabolai Margit
Írta: ,

A Mikulás egyre több helyen tesz valami apró meglepetést is a cipőkbe az édesség mellé. Az alábbi ötleteket ráadásul te magad is megvalósíthatod, ha valami igazán személyes, mégis pénztárcabarát ajándékkal lepnéd meg a lurkókat.

Ho-ho-ho horgászoknak Kép forrása: lifewith4boys.com

A pecabothoz csak egy lécre kell madzagot kötnöd, a textilből készült, vattával kitömött halakat pedig akár varrógép nélkül, kézzel is megvarrhatod, nem kell tökéletesnek lenniük, a lényeg, hogy minél tarkábbak, színesebbek legyenek.

Kicsit nagyobbaknak varrhatsz fogantyút a halakra, amire a madzag végére kötött drót horgot (természetesen a végét visszahajlítva, hogy ne szúrjon!) kell beleakasztani, de kis mágnest is rejthetsz a halacskák belsejébe, és ellentétes pólusú mágnest köthetsz a madzag végére.

Én biztosan csinálnék néhány tengeri csillagot is!

A legfinomabb forró csoki Kép forrása: yesmissy.com

A legfincsibb forró csoki az, amit a gyerkőc maga készíthet el.

Ezeket a fa pálcikákat csak olvasztott csokiba kell mártani, majd a szilárduló csokiba tetszés szerint cukorkát, vagy más finomságokat szórhatsz.

A közös forró csokizáshoz ez után már csak meleg tej kell, amit a csokis pálcikákkal kevergetve a gyerekek mennyei, krémes itallá változtathatnak.