Karácsonyi könyvajánló – A nagypapától a barátnőig

Fehér Vera
Írta: ,

Szinte biztos, hogy egy új könyvvel örömet szerzel – de mégis mi legyen az, ami még nincs meg a barátodnak vagy az anyukádnak? Csak új könyvek közül válogattunk, úgyhogy jó eséllyel nem duplázol!

Férfiaknak: (férj, barát, apuka, nagypapa stb.)

Bear Grylls: Extrém ételek (3990 Ft)

Egy hernyó, ami megmenti az életed? A természet bőségesen ellát minket, ha nem is éppen finom, de tápláló élelemmel – persze csak akkor, ha tudjuk, hol keressük. Bear Grylls legújabb könyve számtalan hasznos tanáccsal szolgál az élelemgyűjtés technikáival, a természetben fellelhető bizarr ennivalókkal, illetve azok elkészítésével kapcsolatban. De az is kiderül, miként lehet felismerni a veszélyes, egészségre ártalmas növényeket és állatokat.

Jo Nesbo: Fehér éjszaka (2980 Ft)

A drogdíler Jon egy napon nem teljesíti a maffiafőnök kérését, ezért el kell menekülnie Oslóból. Egy lappföldi kunyhóban húzza meg magát, amíg kidolgozza a menekülési tervét. Eközben régi emlékek, kínzó gondolatok gyötrik a fehér éjszakában... Jo Nesbo most sem okoz csalódást, az izgalmas ezúttal is krimi letehetetlen.

Dragomán György: Oroszlánkórus (3491 Ft)

Az író több regény után egy friss, ropogós novelláskötettel áll elő. Történeteit a ritmus élteti, az elbeszélések szereplői zenével győzik le a félelmet és a gyászt, megtanulnak felülkerekedni a szerelem és a sóvárgás fájdalmán. A kötetben minden mondatban ott lüktet a zene is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Csajoknak: (barátnőnek, testvérnek, sógornőnek, unokatesónak stb.)

Katarina Bivald: Garantált hepiend (2990 Ft)

A huszonnyolc éves svéd lányban, Sarában, és a hatvanöt éves amerikai Amyben az egyetlen közös vonás, hogy mindketten falják a könyveket – és az olvasmányaikról leveleznek egymással. Egyszer Sara meghívást kap Amytől Iowába, és némi hezitálás után ki is mozdul unalmas életéből, amelyben eddig csak a regények nyújtottak izgalmat. Az első meglepetés a megérkezéskor éri: senki sem várja őt, Amy ugyanis váratlanul meghalt.

Mary Tanana: Színezd ki a karácsonyt (2990 Ft)

Egyből szerezz be két példányt is ebből a színezőből: magadnak is vehetsz egyet, nehogy elkunyeráld a barátnődtől... Mi mást készíthetnétek az ünnepek környékén, mint hópelyheket, rénszarvast, és koszorút?! A karácsony minden kelléke csak arra vár, hogy fantáziával és színekkel életre keltsétek.

Sarah Morgan: Hóvarázs (2990 Ft)

Kayla Green csak egy dolgot szeretne karácsonyra: hogy a szeretet ünnepe mihamarabb véget érjen. A sikeres PR ­tanácsadó ki nem állhatja a piros masnikba, csillogó üveggömbökbe, fenyőágakba öltözött várost, így aztán kapóra jön neki egy év végi munka. Kayla boldogan hagyja ott New York karácsonyi forgatagát abban reménykedve, hogy az isten háta mögötti erdei szállásán egyetlen fényfüzér, karácsonyfa vagy mézeskalács figura sem szúrja majd a szemét, de csalódnia kell.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Nőknek: (anyuka, nagymama, idősebb barátnő, nagynéni stb.)

Szvetlana Alekszijevics: Elhordott múltjaink (3990 Ft)

2015 Nobel­-díjas írónője a szüleid generációja, ráadásul a volt szocialista országokban élőknek különösen érdekes a könyv. Vajon hogyan hatott az emberekre a szocialista társadalomban a szabadság hiánya? És a kommunizmus bukása hogyan alakította a magánéletüket?

Jamie Oliver: Otthonos ízek (7900 Ft)

Olyan házi ételeket készíthet az ajándékozottad Jamie új receptjei alapján, amelyek egyszerre nosztalgikusak, mégis különlegesek, mindezek mellett pedig gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni őket. Természetesen gyönyörű gasztrofotók díszítik a szakács ötleteit, meséit az alapanyagokról, főzési trükkökről.

M. Kiss Csaba: Czeizel Endre – Két életem, egy halálom (3990 Ft)

Czeizel Endre életrajzi könyve megrázó, gyakran provokatív, olykor kegyetlen írás orvoslásról, genetikáról, a vádakról, melyek annak idején éveket vettek el életéből, bonyolult magánéletéről, egy hatalmas történelmi korszakról, melynek tanúja volt, konfliktusairól, sikereiről, kudarcairól, a túlélt haldoklásról.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Kisebb-­nagyobb gyerekeknek:

501 jármű – Aki keres, talál! (1490 Ft)

Turbó és Dízel mindegyik képen ott vannak, vajon megtalálod őket? A két autó együtt száguldozik a városban, építkezéseken, autóversenyeken és érdekesebbnél érdekesebb helyszíneken keresztül!

Julie Camel: Inez spanyol ruhatára – Több, mint 300 matricával (1999 Ft)

Kísérd el Inezt, és megmutatja neked az otthonát! Nézzétek meg az Alhambra­palotát, látogassatok el Barcelonába, és vegyetek részt együtt egy flamencoesten és egy andalúz ünnepen!

Vadadi Adrienn: Ünnepelj velünk! – Ovis ünnepek (3290 Ft)

Az imádnivaló ovis banda története folytatódik. Ezúttal az ünnepeket ismerik meg: a szüretet, a Márton­napot, az adventet, a betlehemezést, a torkos csütörtököt, a március 15­-ét, a húsvétot, az anyák napját és a hozzájuk kapcsolódó szokásokat, úgy, hogy közben játszanak és veszekednek, mint mindig.

Anna Woltz: Black Box (2790 Ft)

A holland fiatalok megőrülnek a Ticketért, azaz a kártyáért, ami öt szempontból értékeli a tulajdonosát: a külső, az ész, az egészség, a pénz és a vonzerő számít. Az első négyet lehet fejleszteni, a vonzerő százalékának növekedése azonban egy kapcsolódó közösségi oldalon kapott szavazatoktól függ. A kamaszok úgy érzik, végre maguk mondják meg, hogy ők milyenek, és a világ milyen legyen körülöttük. Jacob Rijn, a vonzó és fiatalon befutott filmrendező pedig kíváncsi: tényleg úgy megváltoztak a gyerekek, hogy felnőttek nélkül képesek uralni a világot és önmagukat? Ezért kitalál egy valóságshow­t: a Black Boxot. Egy csapat gyereket bezárnak egy feketére festett házba a tenger fölé nyúló mólón...

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4