Nem csak a tárgyi ajándék számít: 10 cselekedet, amivel boldoggá teheted mások napját és karácsonyát

Szirák Viki
Írta: ,
Nem csak a tárgyi ajándék számít: 10 cselekedet, amivel boldoggá teheted mások napját és karácsonyát

Kép forrása: pexels.com

Karácsonykor mindenki a tárgyi ajándékokon gondolkodik, pedig sok esetben egy cselekedet, egy jószándékú tett többet ér, és emlékezetesebb is marad. Az alábbi 10 apróságot te is megteheted másokért, nem is telik sok időbe, mégis jó érzéssel tölt el mindenkit. Ezért érdemes felírnod őket a karácsonyi listádra; meglátod, egészen más lesz így a többiek, és legfőképpen a te hangulatod!

1. Amikor reggel elindulsz a munkahelyedre, útközben ugorj be egy pékségbe, és vegyél valakinek egy kis finomságot. Ez lehet egy rászoruló is, vagy egy kolléganőd, akiről tudod, hogy imádja a fánkot. A lényeg az önzetlen cselekedet.

2. Van olyan munkatársad, aki az utóbbi időben feldúlt, vagy láthatóan sokat stresszel? Ahelyett, hogy észrevétlenül elsétálnál mellette, mosolyogj rá, és kérdezd meg, hogy hogy van. Néha már egy érdeklődő kérdés is rengeteget számít.

3. A kézzel írt képeslapok egyre ritkábbak, és talán emiatt rendelkeznek nagyobb eszmei értékkel. Idén karácsonykor a nagyszüleidnek, távolabb élő rokonoknak postán küldd el az üdvözlőlapot, amit személyre szólóan választottál ki, és írtál meg. Hidd el, nagyon boldogok lesznek!

Nem csak a tárgyi ajándék számít: 10 cselekedet, amivel boldoggá teheted mások napját és karácsonyát

4. Ha már mindketten dolgoztok, valószínűleg kevesebb időt tudtok együtt tölteni a tesóddal, mint egykor. Ezért a karácsonyi szezonban mindenképpen hívd meg őt ebédelni, hogy végre tudjatok egy jót beszélgetni kettesben. Nem muszáj drága étterembe menni, hiszen a lényeg a szándék, és nem az anyagi érték.

5. Minden évben anyukád készíti el a teljes karácsonyi menüt a családnak? Akkor valószínűleg annak nagyon fog örülni, ha a vacsora után nem neki kell elmosogatni, hanem átvállalod tőle a feladatot, míg ő pihenhet a nappaliban. Talán még szebb ajándék ez neki, mint ami a fa alatt várja.

6. Lakik a szomszédodban egy idős néni, aki egyedül tölti a mindennapokat? Ebben az esetben biztosan nagyon örülne annak, ha meglepnéd egy kis sütivel, és átmennél hozzá beszélgetni. Már az, hogy valaki leül hozzá társalogni, sokkal szebbé teheti az egész napját!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?