A legszuperebb karácsonyi ajándékok iskolás gyerekeknek, amiknek a szülő is örül

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A karácsonyi ajándékok a legtöbb szülő számára némi fejtörőt okoznak, sokszor évről évre nehezebb előrukkolni a meglepetésekkel. Az alábbiakban olyan ajándékötleteket találsz, amik nem csak a csemetéket teszik boldogabbá: még neked is hasznot hajtanak.

1. Mesélő nyuszi

Természetesen semmi sem ér fel azzal, amikor te mesélsz a gyermekednek, de néha jól jön egy kis segítség, amit úton-útfélen bevethettek. De messze nem csak kicsiknek jó választás ez a mesélő nyuszi! Az Alio Honey Bunny tökéletes ajándék, ha a nyelvtanulás a cél, ugyanis ingyenes mesékkel, dalokkal töltötték fel – az angol mellett kínaiul.

A gyerekek így szinte játszva, egy kedves figura közreműködésével tanulhatják a nyelveket. Ha pedig véletlenül kívülről tudnátok már az összes történetet, kihasználhatjátok, hogy a nyuszira saját előadást is feltölthettek. Ennek megfelelően az általad elmondott mesét, vagy akár a gyermeked elénekelt versét is számos alkalommal visszajátszhatjátok, így kiszűrve az esetleges nyelvi, kiejtési hibákat.

Az csak hab a tortán, hogy az egyébként éjjeli lámpaként is működő nyuszi különféle extrákkal bővíthető: ilyen a távirányító, az LCD kijelző, a vezeték nélküli Bluetooth hangszóró, de természetesen a belső memória is növelhető. Az újabb nyuszik már okostelefonról vezérelhetőek, így könnyen befolyásolni tudod, mi kerül fel rá, és mi kerül le róla.

2. MyKi okosóra

Az okosórák csupán néhány éve lettek elérhetőek a piacon, de már a gyerekeknek sem kell nélkülözniük őket. A MyKi okosóra segítségével hívásokkal, szöveges és hangüzenetekkel is kommunikálhattok egymással, de beépített SOS gomb és ami különösen fontos, helymeghatározó funkció is található ebben a hasznos kis kütyüben. Ez az okosóra egyszerre biztosítja a függetlenség érzetét a csemeték számára, de számodra is megnyugtató lehet, hogy tényleg bárhol és bármikor tudtok kommunikálni egymással, ha a szükség úgy hozza.

Szintén óvja és védi a gyermekedet a biztonságos zóna funkció: megszokott útvonalakat tudsz az órába táplálni, és ha ezekről letér, vagy a programtól (pl. tanóra) eltér a csemete, már kapod is az értesítést. Ez nagyon jól jöhet akkor, ha pl. először jön haza egyedül az iskolából, vagy előbb jön el a szakkörről. A MyKi okosórát két korosztálynak fejlesztették ki: gyerekeknek és tinédzsereknek. Utóbbiaknak olyan funkciókat is beépítettek a készülékbe, mint az oktató játékok, más órákkal való kommunikáció lehetősége, vagy éppen a videóhívás, célok (pl. megtett távolság) teljesítése.

3. Gyerektablet

Ha az okos kütyükről beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a tabletek mellett sem. Sok szülő félve adja ezeket a készülékeket a gyermekek kezébe, és ugyanez igaz a telefonokra is. Onnantól kezdve, hogy ilyen okos eszközt kap a csemete, megnyílik előtte a világ jó és rossz oldala egyaránt. Vagy mégsem? A szűrőprogramok a te oldaladon állnak, de informatikai ismeret nélkül is nyugodtan hátradőlhetsz, ha a Fire Kids tabletet választod.

Ez a tablet azon túl, hogy kifejezetten gyerekbiztos anyagból készült, beépített szűrőkkel rendelkezik. Nem kell ellenőrizgetned a rajta futó alkalmazásokat sem, ugyanis 10 000 gyerekbarát programot telepítettek rá: meséket, játékokat, könyveket és persze appokat. Szintén a te nyugalmadat és kényelmedet segíti elő, hogy olyan kontroll funkciók vannak a készüléken, amiknek köszönhetően használati limiteket vezethetsz be, néhány dollárért pedig tovább bővítheted az egyébként is széles játék-palettát.Képek forrása: alilo-europe.comt3.com