Karácsony minimálban, avagy így úszhatod meg az ünnepi őrületet

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az ünnepek során nő hajlamos arra, hogy mindenáron a tökéletességre törekedjen, hogy aztán hullafáradtan vészelje át a karácsonyt. Te ne kövesd el ezt a hibát! A tökéletesség ugyanis nem feltétlenül egyenlő az eszeveszett rohangálással, éjszakába nyúló sütéssel, díszítéssel. Lehet ezt könnyebben is csinálni!

Dekoráció – csakis minimálban Kép forrása: apartmenttherapy.com

A karácsonyi díszítést a végletekig lehet fokozni, a kérdés csak az, ennek van-e bármi értelme. Főleg akkor, ha nem ez a hobbid, hanem valóban fáradtság számodra a dekorálás. Utóbbi esetén bőven elég, ha minimál stílusban ékesíted otthonodat karácsony alkalmából.

Nagy segítségedre vannak a kész dekorációk, amik nem feltétlenül kerülnek irreálisan sokba, ajtóra, polcokra akasztható függőket pl. már párszáz forintért is vehetsz.

Jó ötlet az is, ha adventi koszorú helyett egy tálcára teszed a négy gyertyát, majd körbeszórod őket díszekkel, akár potpourrival.

Dekoráció gyanánt felhasználhatod a karácsonyra sütött süteményeidet, esetleg feltekerhetsz néhány izzósort az esti hangulatvilágítás érdekében, vagy előveheted az ünnepi textileket. Ennyi bőven elég is, hiszen a túl sok dísz inkább a túlzsúfoltságot eredményez, nem pedig az esztétikumot.

Nagytakarítás – csak amit muszáj Kép forrása: drifterandthegypsy.com

Sokan kötelező programként tekintenek a karácsonyi nagytakarításra, pedig ez valóban felesleges időtöltés. Leginkább azért, mert a rend pontosan addig tart, amíg az első csapat megérkezik, utána kezdheted elölről az egészet.

Természetes, hogy ne úgy fogadd őket, mintha nem is várnál senkit, de nincs értelme napokat áldozni arra, hogy mindent makulátlanra pucolj. Senki nem fog benézni az ágy alá, ellenőrizni, mennyire illatos a függöny, vagy éppen poros-e az ablakpárkányotok.

A szokásos takarításra keríts sort, esetleg legyél egy kicsit alaposabb az illemhelyiségben, valamint a nappaliban, étkezőben, de ennyi tökéletesen elég ahhoz, hogy mindenki komfortosan érezze magát.

Gondolj arra, amikor te vendégségbe mész, szintén nem direkt a hibákat, hiányosságokat keresed, főleg nem akkor, ha kényelmesen érzed magadat. A szeretteid sem úgy érkeznek hozzád, hogy királyi fogadást várnak el!