Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetsz

Nagy Niki
Írta: ,

Karácsonykor nemcsak kapni, hanem adni is igazán jó – ha szeretnéd megajándékozni a rászorulókat, vagy valakinek egész egyszerűen mosolyt csalnál az arcára, az alábbi szervezeteket és ajándékgyűjtési akciókat keresd!

1. A híres cipősdoboz adományozás

A Baptista Szeretetszolgálat rendezésében a cipősdoboz adományozás minden évben a legnépszerűbbek között van – a cikk írásakor már 23245 ajándékkal teli dobozt adtak le idén az ország minden pontján. Az adományozás lényege az, hogy egy cipősdobozba bele kell raknod olyan ajándékokat, amelyeknek a gyerekek biztosan örülnének, majd el kell vinned azt egy leadópontra, ahonnan a szeretetszolgálat munkatársai szétosztják a rászorulók között.

Jótékonykodj karácsonykor! 5 hely, ahol segíthetszKép forrása: Maximkostenko/depositphotos.com

2. A Telenor jó kimondani kampánya

A jokimondani.hu weboldalra te is feltölthetsz nagyjából 15 perces filmet, amiben megoszthatod a jókívánságaidat a családoddal, a barátaiddal, vagy bárkivel kapcsolatban. Ez már magában is nagyon aranyos, de azt is jó tudni, hogy minden feltöltött kívánság után a Telenor Magyarország 1000 forintot adományoz a KórházSuli Alapítványnak.

3. Fogadj örökbe egy állatot a WWF-nél!

Ugyanezt a Fővárosi Állat- és Növénykertben is megteheted: ha adománnyal hozzájárulsz ahhoz, hogy valamelyik állatkerti vagy rezervátumban élő állat élete könnyebb legyen, odakerülsz az örökbefogadó szülők közé. Az állatkertben a jószágok száma véges, de a WWF-nél bőven van hely, ezt akár ajándéknak is vásárolhatod az állatbarát ismerőseid számára.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!