Ajándékcsomagolás újratöltve: 10 izgalmas csomagolás karácsonyra

Írta: ,

Már megvettél minden ajándékot, de még nem tudod, hogy mibe csomagolj, és idén szeretnél igazán egyedi ajándékcsomagokat készíteni? Íme, pár igazán kreatív csomagolási mód, ami egy leheletnyivel túlmutat a megszokott karácsonyi mintás csomagolópapír és szalag kombináción.

Kép forrása: pre-tend.com

Egy egyszínű csomagolópapírt is egyedivé varázsolhatsz, ha a szokásos szalagos megoldás helyett fonalból készítesz díszt az ajándékra.

Kép forrása: tumblr.com, linocutboy

Az ipari csomagoló azért nagyon jó, mert olcsó és rengetegféleképpen variálható – itt például krumpli nyomdával készítettek rá csillagokat.

Kép forrása: lingyeungb.com

Sikkes csomagokat készíthetsz, ha fekete, esetleg sötétszürke csomagolóra arany vagy ezüst lakkfilccel rajzolsz mintát vagy írod fel a neveket. Ha szeretnéd, hogy teljes legyen az összhatás, akkor mindenképpen a lakkfilchez passzoló arany vagy ezüst szalaggal kösd át a csomagokat.

Kép forrása: tumblr.com, rhubarbinthegarden

Egy téli tájképpel, de akár egy családi fotóval is díszítheted az ajándékokat. A legjobb, ha arról az illetőről készült közös képet teszel a csomagra, akinek szánod az ajándékot.

Kép forrása: diy-enthusiasts.com

Nem csak tobozokkal és fagyönggyel díszítheted az ajándékokat, de használhatsz más fűszernövényeket is, például rozmaringot és zsályát is.

Kép forrása: moyratarling.com

A férfi családtagoknak szánt sörökből rénszarvasszánt varázsolhatsz barna pipapiszkáló és piros dekor pompon segítségével – a kellékeket kreatív hobbi szaküzletekben tudod megvenni.

Kép forrása: filesclip.com

Romantikus hangulatú csomagokat készíthetsz, ha a dekoráláshoz papír csipketerítőt használsz. Ha nem szeretnél vesződni a vagdosással, akkor a torták alá való papír csipke alappal helyettesítheted a csipkét.

Kép forrása: homegoods.com

A család férfi tagjainak ajándékait csomagolhatod régi, használaton kívüli térképekbe is – kalandoroknak és világjáróknak kötelező!

Kép forrása: blog.bog-ide.dk

A gyerkőcöket se hagyjuk ki a sorból! Az ő ajándékait helyes kis állatfigurákba rejtheted. Nem kell hozzá sok minden, csak színes kartonlap és egy kis fantázia.

Kép forrása: allthingsbeautiful-charity.blogspot.com

A karácsonyi díszeket nem csak a fára, de az ajándékokra is teheted – vigyázz, hogy azokra a csomagokra, amiket utaztatni fogtok ne törékeny darabokat rakj!