Ehető, iható karácsonyi ajándékötletek saját kezűleg

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Karácsony tájékán sokan keresgélnek a saját kezűleg készíthető ajándékötletek között, vagy elvből, vagy egyszerűen anyagi okokból követik ezt a lehetőséget. Mindennek népszerűségét az internetet elárasztó inspirációk is tökéletesen mutatják – most a legjobb ötletekből szemezgettünk egy kicsit.

Sütinyalóka Kép forrása: cakeideaspics.com

A sütinyalóka, avagy a pop cake eredetileg egy blogger ötlete volt, de ma már meghódította az egész világot. Olyannyira közkedvelt lett, hogy napjainkban már sablonokat is kaphatunk a célra, akár a magyar üzletláncokban, webáruházakban.

Ennek az ajándéknak a lényege, hogy kedvünk szerinti ízesítésben masszív süteményt készítünk, a megsült tésztát összetördeljük, folyékony alapanyag hozzáadásával pedig formázhatóvá tesszük.

Kisebb-nagyobb golyókat gyúrunk belőle, majd egy pálcikát kötőanyagba (pl. csokiba) mártva, beleszúrjuk a süteménybe.

A nyalókaformát már meg is kaptuk, ezt követően csupán be kell fednünk valamilyen mázzal, majd megszórnunk ízlésünknek megfelelő dekorációval.

Celofánba csomagolva, masnival díszítve, többek között karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

Forró csoki bögrében Kép forrása: wwwkelsblog.blogspot.com

Az egyszerűbb megoldásra vágyók vásárolhatnak kész forró csokit, amit különleges módon becsomagolva, egyedi bögrében kínálhatnak szeretteik számára.

Azok, akik inkább különlegesebb kivitelezésre vágynak, készíthetnek saját kezűleg is forró csokit, amit aztán meglepetés formájában átadhatnak. 

Két lehetőség van: az egyik a por házilag történő kikeverése, amit a látvány és az ízek érdekében is célszerű csoki drazséval, karamellel, pillecukorral dúsítani.

A másik alternatíva lényegében a tömény csokoládé készítése.

Utóbbi esetén meg kell olvasztanunk a forró csoki alapot, amit aztán bármilyen formában megdermeszthetünk.

Hűlés után a csokoládét formára szaggathatjuk, vagy késsel feldarabolhatjuk, majd pálcikára szúrhatjuk, és ugyancsak esztétikusan csomagolva, a használati utasítást mellékelve adhatjuk át.