DIY karácsonyi ajándékok a barátodnak

Írta: ,

Ha idén nem vásárolni szeretnéd az ajándékokat, hanem magad készítenéd el őket, szuper ötleteket tudunk adni neked. Mutatunk is pár ajándékot, amit könnyedén elkészíthetsz otthon a barátodnak, és ehhez csupán egy kis kézügyességre lesz szükséged. Válogass közülük kedvedre!

Fotódoboz Kép forrása: styletic.com

1/6 Fotódoboz

Ha van a telefonodon vagy a gépeden egy csomó jobbnál jobb közös képetek, akkor ne csak digitálisan tárold ezeket, hanem nyomtasd ki.

Ezután már csak egy szép dobozra lesz szükséged és némi színes papírra, hogy elkészíthesd ezt e harmónikaszerű fényképalbumot.

Annyi fotót tehetsz bele, amennyi elfér a dobozban, ha szeretnéd mindkét oldalra rakhatsz képeket, de a fotók hátoldalát akár kommentelheted is egy-két sorral.

Csináld magad sakk készlet Kép forrása: blog.beau-coup.com

2/6 Csináld magad sakk készlet

Ha a barátod odáig van a sakkért, akkor meglepheted egy egészen különleges készlettel, amit te magad készítesz el neki. Maga a sakktábla lehet festett, csinálhatod kartonból, de akár varrhatod is filcanyagból.

A figurák lehetnek kavicsokra vagy fadarabokra festve, de ha ennél különlegesebbet csinálnál, akkor ajánljuk neked a dinoszauruszos verziót, ami egy hangyányit geek fiúknak szuper ajándék.

Ha a dinók nem működnének szerinted nála, akkor csinálhatod anyákból és csavarokból is a bábukat.

3/6 Mozi doboz

Ha egy igaz filmrajongó a barátod, akkor szuper ajándék a számára egy mozi doboz. Ebbe tegyél néhány szuper filmet, édes és sós rágcsálnivalót, sört, üdítőt, és természetesen jegyeket 2 személyre.

A dobozt fesd meg film témájúra, és akár készíthetsz saját kezűleg popcorn-os dobozt, üdítős poharat is. A doboz lehet akciófilmes, horroros, fantasys, vígjátékos, karácsonyos, vagy teljesen vegyes is akár.

Kedves vallomás Kép forrása: blupla.com

4/6 Kedves vallomás

Ha a barátod egy igazi romantikus alkat, akkor készíts neki kártyalapokból kedves szerelmi vallomást. A lapokra írhatod, hogy miért szereted őt, és ezeket illusztrálhatod képekkel.

Ez az ajándék készülhet úgy is, mint egy fotóalbum, ebben az esetben ne a vallomásokat írd rá, hanem a közös emlékekből idézz fel párat, amihez szintén ragaszthatsz képeket, de akár jegyeket, belépőket, vagy bármilyen ereklyét, amit megőriztél.

Kettesben karácsonyozóknak ideális ajándék.

Vastrón a mobiljának Kép forrása: news.distractify.com

5/6 Vastrón a mobiljának

Ha a barátod imádja a Trónok harcát, akkor készíts neki egy olyan ajándékot, ami kedvenc sorozatára emlékezteti. Szivacsból, műanyag koktélkardokból, levegőn száradó gyurmából és egy kis ezüst festékből szuper vastrónt csinálhatsz a telefonjának.

A szivacsból vágj ki egy fotelformát, majd ennek a tetejébe dugdoss kardokat, míg a gyurmából ragasztgass az ülésére, és ebből készíts egy alátétet is a trónhoz.

Ahova még szükséges, oda tegyél még műanyag kardokat, majd az egészet fújd le az ezüst festékspray-vel. Hagyd megszáradni, és már kész is a trón!

Szakállápoló olaj Kép forrása: primallyinspired.com

6/6 Szakállápoló olaj

Ha a barátod szakállas, lepd meg ezzel a házi készítésű szakállápoló olajjal. Ehhez szükséged lesz egy pipettás üvegfiolára, és a következő olajokra: 30 ml avokádó olajra, 1 csepp fenyő és 1 csepp cédrusolajra, 2 csepp vetiver esszenciára.

Az olajakat keverd jól össze, és mielőtt ajándékba adod, hagyd állni 1 hétig hűvös helyen. Készíts címkét is az üvegre, így még különlegesebb lesz majd az ajándék. A barátod használhatja az olajat akár minden nap arra, hogy ezzel formázza a bajszát, szakállát.