10 ötletes csomagolási technika karácsonyi ajándékokhoz

Zabolai Margit
Írta: ,

Talán az egyik legjobb érzés az ünnepek előtt a karácsonyi ajándékok becsomagolása. Főleg, ha egyedi borításokat készítesz! Így igazán személyes meglepetéssel készülhetsz mindenkinek, ami már az előtt örömet okoz, hogy tudnák, mi is van a csomagban.

Kép forrása: apartmenttherapy.com

Ne feledd, hogy a kevesebb több! Erre az egyszerű csomagolópapírra egy fogkefe sörtéjéről spricceltek festéket, majd színben passzoló madzaggal kötötték át, és egy kis fenyőág koronázza meg az ünnepi hangulatot.

Kép forrása: andersonandgrant.com

Vegyél néhány ív színes, esetleg csillogó dekorlapot, és ezekből vágd ki a megajándékozottak kezdőbetűit. Sokkal mutatósabb és érdekesebb, mintha csak ráírnád a csomagra, hogy kinek készült.

Kép forrása: spoonforkbacon.com

Sok postán rendelt ajándék eleve formás dobozokban érkezik, de a személyes címkével, és ezzel a helyes kis koszorúval ezeket is sokkal bájosabbá teheted.

Kép forrása: craftionary.net

Masni helyett ilyen fonott díszt is tehetsz a csomagodra: először a vízszintesen futó szalagokat tedd fel, majd a függőlegeseket egyesével fűzd át ezeken a kedves mintáért.

Kép forrása: popetotrora.blogspot.com

Hobbiboltokban fillérekért kapni betűs kockákat, amikből gyerekek szoktak ékszert készíteni, de ha a masni szalagjára fűződ fel belőle a megajándékozott nevét, még kedvesebb lesz a meglepetés.

Kép forrása: countryliving.com

Postára kell adnod a meglepetést? Vágj karácsonyi mintát a csomagolópapírból, tedd bele a meglepetést, béleld körbe vattával, majd ragaszd össze a két lapot, és már mehet is a küldemény!

Kép forrása: anastasia-marie.com

A csillogó kis zászlók az egyszerű madzagra fűzve önmagukban is jól mutatnak, de a belsejükre nem csak azt írhatod rá, kié a meglepetés, hanem akár kedves üzenetet is hagyhatsz.

Kép forrása: usefuldiy.com

Egy egyszerű sablont használva akár a saját ajándékdobozodat is elkészítheted a kisebb tárgyaknak. A legegyszerűbb, ha egy fenyőformát kivágsz, és ezt rajzolod körbe mind a négy kartonlapra, hogy biztosan minden oldal egyforma legyen.

Kép forrása: countryliving.com

Ha nem akarsz a dobozzal bíbelődni, csak dekorálnál, akkor díszíts fel egy gyufásdobozt: sokkal szebb lesz, mint bármelyik, boltban kapható ékszeres dobozka.

Kép forrása: seeandsavour.com

Ha teakeveréket, vagy házi édességet adnál például a munkatársaidnak, akkor az egyszerű papírzacskót egy kis csipesszel és egy személyes üzenettel sokkal kedvesebbé teheted, a kis zöld díszítés pedig itt is nagyon jól mutat.