Ajándékozz élelmiszert – ezzel nyújtasz segítséget a rászorulóknak

bien.hu
Írta: ,

A SPAR Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezés legfontosabb gondolata jegyében - „ami Neked élelmiszer, az másnak ajándék” -  idén december 14-től hat napon át lehet tartósélelmiszereket adományozni a SPAR üzleteiben. Megteheted te is. (x)

Feltűnő ünnepi díszcsomagolásba öltöztette a SPAR Magyarország és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a tartósélelmiszereket az Adni Öröm! jótékonysági kezdeményezés budapesti kampányindítóján a SPAR Batthyány téri üzletében. Tették ezt azért, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a tartósélelmiszer számos nélkülözőnek a legjobb ajándék. A rendhagyó kampánynyitón a két szervezet valós egyéni sorsokat mutatott be, hogy személyesebbé tegye az adományozást. Az újszerű és szembetűnő karácsonyi díszítéssel a szervezők mindenki számára egyértelművé és kézzelfoghatóvá tették a tartósélelmiszer-ajándékozás fontosságát és ráirányították a figyelmet arra, hogy mely árucikkekre lehet szüksége a rászorulóknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR arra kér mindenkit, hogy vásároljon tartósélelmiszereket ajándékba a nélkülözőknek – cukrot, olajat, konzervet, édességet, tésztát, lisztet vagy rizst –, mert a gyakorlatias gesztussal sokat segíthet a rászoruló embertársai mindennapjain. Az önzetlenség a legszebb emberi cselekedetek egyike.

A karitatív szervezet és az áruházlánc 1997-től szoros együttműködésben szervezi az Adni Öröm! jótékonysági akcióját. Idén december 14. és 19. között gyűjtik a kijelölt üzletekben önkéntesek a vásárlók által felajánlott tartósélelmiszereket, amelyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz. Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehet a www.adniorom.hu oldalon, ahol az adománygyűjtésben részt vevő üzletek listáját is megtalálod.

A karácsonyi adományozási akció az önzetlenség és az összefogás erejét bizonyítja: a tavalyi gyűjtés 6 napja alatt 288,5 tonna tartósélelmiszert adományoztak a SPAR és az INTERSPAR áruházak vásárlói, ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a nélkülözőknek az ünnepre. 2010-2016 között a jótékonysági akció keretében több mint másfélezer tonna élelmiszer gyűlt össze, nehéz sorsú családok tízezrein segítve.

A szervezők arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az adományozásra az év minden napján lehetőség van az áruházakban a két szervezet több évtizedes együttműködésének köszönhetően. Az idei gyűjtés eddigi eredményeképpen az áruházakban eladott szalagfüles táskák után már csaknem 5 millió forintot ajánlott fel a SPAR a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára, illetve a kasszáknál árusított 200 és 500 forintos adománykártyákból befolyt 8,2 millió forinttal is a legszegényebb embertársaikat tudták segíteni a karitatív szervezeten keresztül a vásárlók. Az egész éven átívelő adományozással a SPAR arra kíván rávilágítani, hogy az önzetlenség nem pusztán a kiemelt időszakok sajátja. Segítséget nyújtani bármikor lehet és érdemes.

www.adniorom.hu