Ajándékötletek öt- és tízezer forint alatt

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre többet gondolsz már arra, hogy ideje lenne beszerezni az ajándékokat? Bizony, lassan sürgető lesz az idő, ha nem szeretnél a karácsonyi nyüzsgésben vásárolni, készülődni. De milyen ajándékokat vásárolhatsz öt- illetve tízezer forint alatt?

Ötezer forint alatt gyermekeknek

A gyermekeknek való ajándékvásárlás során érdemes egyeztetni a szülőkkel annak érdekében, hogy ne vásároljunk felesleget, vagy olyan holmit, amivel a nevelők nem tudnak azonosulni.

Ezt leszámítva ötezer forint alatt bármilyen ruhadarabot, télen akár kabátkát, komplett sapka, sál, kesztyű szettet könnyedén be tudsz szerezni. Játékokat is vehetsz ennyi pénzért, bár azzal kalkulálnod kell, hogy ezek nem lesznek annyira „divatosak”.

De nem is kell, hogy azok legyenek, az örök slágernek bizonyuló társas- és memóriajátékok, készségfejlesztők a gyermek ízléséhez igazítva garantáltan sikeresek lesznek.

Gondolkodhatsz még óvoda- vagy sportfelszerelésen, esetleg nemre szabottan is válogathatsz.

A kislányok mindig örülnek a pipere holmiknak, babáknak, a fiúk pedig az autókkal, járművekkel nem bírnak betelni.

Tízezer forint alatt gyermekeknek

Öt- és tízezer forint között már nagyobbak a lehetőségeid, ennél az összegnél szélesebb körben vásárolhatsz.

Amellett, hogy több és általában minőségibb játék közül válogathatsz, előfizethetsz egy magazinra.

Alsó tagozatban jó eséllyel az állatos, kiskamaszoknak szóló újságok a nyerők, idősebb korban már jöhetnek a tini magazinok. 

Vásárolhatsz hátizsákot, vagy a lányoknak egy kényelmes oldaltáskát, esetleg kisebb volumenű lakberendezési tárgyak is szóba jöhetnek, pl. a függőágy, vagy éppen egy forgószék.

Ha közel áll hozzád a lánygyermek, életre szóló ajándékkal is meglepheted, pl. egy fülbevalóval, hiszen azt nem igazán lehet kinőni.

Ékszer terén kisfiúknak jó ötlet a karóra, de tízezer forint alatt már komoly ékszerkészítő szettet is vehetsz, amit a kislányok imádni fognak.