Ajándékötletek öt- és tízezer forint alatt

Írta: ,

Egyre többet gondolsz már arra, hogy ideje lenne beszerezni az ajándékokat? Bizony, lassan sürgető lesz az idő, ha nem szeretnél a karácsonyi nyüzsgésben vásárolni, készülődni. De milyen ajándékokat vásárolhatsz öt- illetve tízezer forint alatt?

Ötezer forint alatt gyermekeknek

1/6 Ötezer forint alatt gyermekeknek

A gyermekeknek való ajándékvásárlás során érdemes egyeztetni a szülőkkel annak érdekében, hogy ne vásároljunk felesleget, vagy olyan holmit, amivel a nevelők nem tudnak azonosulni.

Ezt leszámítva ötezer forint alatt bármilyen ruhadarabot, télen akár kabátkát, komplett sapka, sál, kesztyű szettet könnyedén be tudsz szerezni. Játékokat is vehetsz ennyi pénzért, bár azzal kalkulálnod kell, hogy ezek nem lesznek annyira „divatosak”.

De nem is kell, hogy azok legyenek, az örök slágernek bizonyuló társas- és memóriajátékok, készségfejlesztők a gyermek ízléséhez igazítva garantáltan sikeresek lesznek.

Gondolkodhatsz még óvoda- vagy sportfelszerelésen, esetleg nemre szabottan is válogathatsz.

A kislányok mindig örülnek a pipere holmiknak, babáknak, a fiúk pedig az autókkal, járművekkel nem bírnak betelni.

Tízezer forint alatt gyermekeknek

2/6 Tízezer forint alatt gyermekeknek

Öt- és tízezer forint között már nagyobbak a lehetőségeid, ennél az összegnél szélesebb körben vásárolhatsz.

Amellett, hogy több és általában minőségibb játék közül válogathatsz, előfizethetsz egy magazinra.

Alsó tagozatban jó eséllyel az állatos, kiskamaszoknak szóló újságok a nyerők, idősebb korban már jöhetnek a tini magazinok. 

Vásárolhatsz hátizsákot, vagy a lányoknak egy kényelmes oldaltáskát, esetleg kisebb volumenű lakberendezési tárgyak is szóba jöhetnek, pl. a függőágy, vagy éppen egy forgószék.

Ha közel áll hozzád a lánygyermek, életre szóló ajándékkal is meglepheted, pl. egy fülbevalóval, hiszen azt nem igazán lehet kinőni.

Ékszer terén kisfiúknak jó ötlet a karóra, de tízezer forint alatt már komoly ékszerkészítő szettet is vehetsz, amit a kislányok imádni fognak.

Ötezer forint alatt nőknek

3/6 Ötezer forint alatt nőknek

Ötezer forint alatt is csodálatos dolgokat lehet venni a hölgy ismerőseinknek, lássunk erre az állításra néhány példát!

Akadnak luxuskozmetikumok (pl. szemkörnyékápolók), amiket megvehetsz ennyi pénzért, természetes minimális kiszerelésben, de ebben az esetben nem is a mennyiség a lényeg.

Középkategóriás termékekből már nagyobb adagot vásárolhatsz, remekbeszabott szappanokat, tusfürdőket, illatosított kézkrémeket, vagy éppen sminkcuccokat, biokozmetikumokat szerezhetsz be. 

Néhány különlegesebb bizsu, kiegészítő is belekerülhet a csomagba, ha sikerül kifognod egy akciót, sálat, sapkát, kesztyűt is vásárolhatsz, de gondolkozhatsz öveken, derékmelegítőkön is.

Irodistáknak jó ötlet bármilyen határidőnapló, asztali kütyü, de a konyha szerelmeseinek sem feltétlenül nehéz válogatni ekkora összegért.

Tízezer forint alatt nőknek

4/6 Tízezer forint alatt nőknek

Ha kicsit nagyobb a kereted, kiszélesítheted a látókörödet. Jó ötlet laptoptámaszt venni, amit nem csak ülőmunka mellett lehet hasznosítani, hanem az ágyban is.

Ekkora összegért már vehetsz akciós kupont, amivel egy-két szépségkezelésre mehet el a megajándékozott, de természetesen a korábban említett kozmetikai, szépségápolási termékek is szóba kerülhetnek, drágább változatban.

Ha szeret sütni, főzni, lepd meg szilikonformával, ebből még nem sokan tankoltak fel igazán, találni különlegesebb változatokat a kínálatban.

Édességmániásoknak jó ötlet a kisebb csokiszökőkút, de elektromos sütőt (gofri, cake pop, muffin) is beszerezhetsz. Meglepetés gyanánt gondolhatsz kisebb, de márkás táskákra, esetleg pénztárcákra.

Ötezer forint alatt férfiaknak

5/6 Ötezer forint alatt férfiaknak

A férfiak sok esetben kemény diónak számítanak az ajándékvásárlás során, nem igazán könnyű őket meglepni, főleg, ha alacsony a keret.

Ötezer forint alatt ők is kaphatnak kisebb kozmetikai csomagot, csupán ügyelj a használt márkára, mert ebben kényesek lehetnek.

A kisebb ruhadarabok, kiegészítők is szóba jöhetnek, vehetsz nyakkendőt, mandzsettagombot, övet, sálat, kesztyűt.

Vásárolhatsz inget, ha tudod a méretét, ezen a téren nem lesz nehéz dolgod. Az olcsóbb kütyük is szóba jöhetnek, ötezer forintért aránylag jó minőségű fülhallgatót, headsetet, memóriakártyát vehetsz, a kisebb pendrive-okat is megkapod ennyiért.

Bőr telefontokot szintén vásárolhatsz a kereten belül, de egy jobb időjárás-állomás is belefér, sportőrülteknek pedig néhány hasznos kiegészítőt, pl. derékmerevítőt, edzőkesztyűt vehetsz.

Tízezer forint alatt férfiaknak

6/6 Tízezer forint alatt férfiaknak

Ezen a szinten sem korlátlanok a lehetőségek, de értelemszerűen némileg nagyobbak.

Az elektromos kütyüket és ruhákat illetően minden korábban említett holmit beszerezhetsz, csak természetesen még jobb minőségben.

Ezeken felül vásárolhatsz külső akkumulátort, olcsóbb elektromos borotvát, hajnyírót.

Játékőrülteknek tablet támaszt, notebook tartót (akár ventilátorosat), konzolokat, vagy éppen új videojátékot, az edzés híveinek étrend kiegészítőt, ízületvédő felszerelést, vagy akár bérletet. 

Egy férfias ébresztőóra, vagy egy nem éppen felsőkategóriás, de használható menetrögzítő kamerán is gondolkozhatsz.

Egyedül élőknek jól jön a szendvicssütő, a kenyérpirító, az olajsütő, de a hordozható mini sütő is, amiben lehet mirelit kaját készíteni, grillezni.