A kis kedvenc se maradjon ki! DIY karácsonyi ajándékok a kutyusodnak

Írta: ,

Sokaknál a házi kedvenc bizony családtag státusznak örvend, így az ünnepekkor őt is ugyanúgy megilleti az ajándék, mint a rokonokat. Cikkünkben összegyűjtöttünk neked néhány ötletet, hogy mivel ajándékozhatod meg a kutyusodat karácsonykor, ha hozzánk hasonló kutyabolond vagy!

Házi készítésű kutyakeksz

1/6 Házi készítésű kutyakeksz

Szerencsére az interneten bőven akad recept olyan kekszekből, amelyeket a kutya fogyaszthat.

Készíts akár egy vagy több fajtát a kis kedvenced által legjobban szeretett ízekből, és csomagold be celofánba vagy egy mutatós üvegbe a kekszeket.

Arra ügyelj, hogy ez inkább jutalomfalat, mint eleség, így egyszerre ne adj belőle túl sokat a kutyusodnak.

Indián sátor fekhely Kép forrása: en.dawanda.com

2/6 Indián sátor fekhely

Nagy kedvencünk az indián sátor, és szerencsére nem csak magunknak készíthetünk hasonló pihenő sátrat, de a kutyánknak is – csupán olyan textiliát kell választanunk hozzá, amelyen csontok, kutyák, vagy hasonló minták szerepelnek.

A sátor vázához szükséged lesz közepesen vastag farudakra és erős madzagra, az alját pedig béleld ki egy vastagabb párnával, amelyre szívesen fekszik majd az ebed.

Csomagolásnak elég, ha egy szép szalaggal átkötöd, és máris birtokba veheti a kutyád karácsonykor.

Etető-itató láda Kép forrása: glamulet.com

3/6 Etető-itató láda

Nagyobb testű kutyának és a gazdinak is nagyon hasznos ajándék ez az etető és itató láda, amelyhez egy nagy faládára, festékre, két kutyatálra, egy kisebb műanyag ládára és egy műanyag tálcára lesz szükséged.

A láda tetejére vágj két akkora lyukat, amelybe beleférnek a tálak úgy, hogy a peremük nem csúszik bele a lyukakba, majd fesd le a ládát akár egy, akár több színnel. Belülre tedd a műanyag ládát, amiben a száraz kutyaeledelt tudod majd tárolni. Ha feltöltötted eledellel, egy nagy műanyag tálcával fedd le az eledeles ládát, majd csukd le a másik láda tetejét is.

A tetőbe jönnek majd a tálak, amelyek közül az egyiket vízzel, a másikat a táppal tudod feltölteni.

Abroncs ágy Kép forrása: hometreeatlas.com

4/6 Abroncs ágy

Egy nagyobb gumiabroncsból szuper DIY fekvőhelyet csinálhatsz a kutyusodnak, ha egy szép színnel lefested, vagy bevonod valamilyen anyaggal.

Ha ilyen módon elkészültél az ágy keretével, csak néhány nagyobb párnát kell a közepébe tenned, és máris kész az új kutyaágy karácsonyra.

Az abroncs méretének kiválasztásánál mindenképp vedd figyelembe, hogy a kutyusod kényelmesen elférjen benne!

5/6 Saját készítésű kutyajáték

Néhány csíkokra vágott régi pamutpólóból remek kutyajátékot készíthetsz karácsonyra, amelyhez a különböző színű anyagsávokat kell összecsavarnod, majd három ilyen több színből álló csavart szálat jó szorosan összefonnod egymással.

Ezt legkönnyebben úgy teheted meg, ha háromszor három pamutsávot egy erős csomóval megkötsz úgy, hogy rojtok is maradnak a tetején, majd hármasával összecsavarod a sávokat, és ezeket fonod össze.

Ha elkészültél, alulra is köss egy vastag csomót, ami után szintén maradnak rojtok, és máris kész a kutyajáték.

Téli pulcsi Kép forrása: puppytalesstudio.com

6/6 Téli pulcsi

Kisebb testű kutyusoknak szuper téli ruhát készíthetsz, ha egy megunt kötött pulcsi ujját levágod, és a keskenyebb végéhez közelebb készítesz rá lyukakat, amelyeken a lábát tudja majd átbújtatni.

Ha jó a kézügyességed, akár gallért vagy garbónyakat is varrhatsz az új kutyapulcsi nyakára, de önmagában is használhatod ruhának.