8 kedves ajándék tipp nagyszülőknek - A legkisebbekkel is el tudjátok készíteni!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
8 kedves ajándék tipp nagyszülőknek - A legkisebbekkel is el tudjátok készíteni!

Ugyan mi karácsonykor nem ajándékozunk családon belül, a gyerekek természetesen nem maradhatnak ki ebből a csodálatos szokásból. Ők mindig kapnak néhány játékot, és hogy az ajándékozás jóleső érzésével is megismerkedjenek, rutinszerűen készítenek saját meglepetést a nagyszülőknek. De mivel rukkolhattok elő, ha nem csak egy kedves rajzot szeretnétek magatokkal vinni az ünnepekkor?

Az édesség mindig jó ajándék, az elkészítése pedig remek lehetőség arra, hogy bevond a kicsiket is a készülődésbe.

A süteményszaggatás, a mézeskalács díszítés remek opció a nagyobbacskák mellett, de az egészen kicsik is örömmel veszik ki a részüket a gyúrásból, mártogatásból.

Ha van időd, elkészítheted te magad a sütemény alapot, majd hagyhatod, hogy olvasztott csokiba, vagy cukormázba mártogassák őket. Jó, ha teszel az asztalra szóró cukrokat, így még kreatívabb lesz a végeredmény.

Tipp: amennyiben nincs lehetőséged sütni, úgy akár a kész pereceket, ropikat is mártogathatják a legkisebbek.

A nagyszülők garantáltan imádni fogják a felakasztható karácsonyfadíszeket, hiszen így akárhányszor ránéznek a karácsonyfára, mindig eszükbe jutnak majd az unokák.

Bármilyen díszt készíthettek erre a célra, ha a gyerekek már ügyesen bánnak a tűvel, akár pattogatott kukoricát is fűzhettek.

Addig viszont jó ötlet lehet az egyszerű ragasztós ajándékkészítés: orvosi pálcikára ragasszatok ünnepi feliratokat, vagy akár a gyerekek nevét.

Az akasztó, masni elkészítésénél és persze a helyes szavak kirakásánál segédkezz, a többit bízd a gyerekekre!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!