3+1 apró Mikulás ajándék: sok szeretettel, kevés pénzből

Kató Iringó
Írta: ,

Minden év végén igen nagy vívódást tud okozni, hogy szeretteinket, családtagjainkat és barátainkat mivel lepjük meg az ünnepekkor: legyen ez Karácsony vagy akár Mikulás. Utóbbira kisebb ajándékokat szokás adni, melyeket akár könnyedén és költséghatékonyan saját kezűleg is elkészíthetünk. Ehhez nyújtunk most pár tippet: összesen 3+1 ajándékötletet mutatunk nektek, amelyeknek szerintünk mindenki örülne, ráadásul tényleg nem igényelnek nagy pénz-, idő- vagy energiabefektetést.

Névre szóló ajándékkuponok telis-tele apró gesztusokkal Kép forrása: organizinghomelife.com

Első lépésként keressünk elő a fiók mélyéről egy szép, zárható dobozt, üveget vagy zsákocskát – a lényeg, hogy mutatós legyen és tudjuk belepakolni pár apró papír cetlit. A papír cetlik gyártásához pedig szükségünk lesz majd kartonpapírra, de a sima papír is megteszi. A papírból vágjunk ki 15-20 db, vagy annyi cetlit, amennyit szeretnénk ajándékba átnyújtani. Aztán a cetlikre írjunk olyan apró gesztusokat, mint pl.:

  • 1 alkalom mosogatás, porszívózás vagy bármi más házimunka elvégzése
  • Filmnézés közösen
  • Nagy ölelés, összebújás
  • Vacsora együtt, nyugodtan
  • Bevásárlás a szupermarketben
  • 1 alkalom testmasszázs
  • 1 alkalom talpmasszázs

A papír cetliket hajtogassuk össze és a tegyük bele a dobozba, üvegbe vagy zsákocskába és így adjuk át a megajándékozottnak, aki pedig bármikor beválthatja nálunk a bennük rejlő kuponokat. Ez az ajándék nem kerül sokba, szívhez szóló és a sikere garantált!

Közös fotó – a megunhatatlan ajándék Kép forrása: thewhoot.com.au

Válogassunk ki a régen kinyomtatott képek közül egy olyat, amihez valamilyen közös jó élmény fűz és egy képkeretbe belehelyezve máris olyan ajándékot találtunk ki, aminek mindenki örülni fog, hiszen személyes, és nem utolsó sorban rendkívül költséghatékony ötlet is.

Hogyha a régi képek közül esetleg nem találunk megfelelőt, akkor nyomtathatunk ki frissebbet is, szerencsére ezek a szolgáltatások sem túl drágák manapság.