3+1 apró Mikulás ajándék: sok szeretettel, kevés pénzből

Írta: ,

Minden év végén igen nagy vívódást tud okozni, hogy szeretteinket, családtagjainkat és barátainkat mivel lepjük meg az ünnepekkor: legyen ez Karácsony vagy akár Mikulás. Utóbbira kisebb ajándékokat szokás adni, melyeket akár könnyedén és költséghatékonyan saját kezűleg is elkészíthetünk. Ehhez nyújtunk most pár tippet: összesen 3+1 ajándékötletet mutatunk nektek, amelyeknek szerintünk mindenki örülne, ráadásul tényleg nem igényelnek nagy pénz-, idő- vagy energiabefektetést.

Névre szóló ajándékkuponok telis-tele apró gesztusokkal Kép forrása: organizinghomelife.com

1/4 Névre szóló ajándékkuponok telis-tele apró gesztusokkal

Első lépésként keressünk elő a fiók mélyéről egy szép, zárható dobozt, üveget vagy zsákocskát – a lényeg, hogy mutatós legyen és tudjuk belepakolni pár apró papír cetlit. A papír cetlik gyártásához pedig szükségünk lesz majd kartonpapírra, de a sima papír is megteszi. A papírból vágjunk ki 15-20 db, vagy annyi cetlit, amennyit szeretnénk ajándékba átnyújtani. Aztán a cetlikre írjunk olyan apró gesztusokat, mint pl.:

  • 1 alkalom mosogatás, porszívózás vagy bármi más házimunka elvégzése
  • Filmnézés közösen
  • Nagy ölelés, összebújás
  • Vacsora együtt, nyugodtan
  • Bevásárlás a szupermarketben
  • 1 alkalom testmasszázs
  • 1 alkalom talpmasszázs

A papír cetliket hajtogassuk össze és a tegyük bele a dobozba, üvegbe vagy zsákocskába és így adjuk át a megajándékozottnak, aki pedig bármikor beválthatja nálunk a bennük rejlő kuponokat. Ez az ajándék nem kerül sokba, szívhez szóló és a sikere garantált!

Közös fotó – a megunhatatlan ajándék Kép forrása: thewhoot.com.au

2/4 Közös fotó – a megunhatatlan ajándék

Válogassunk ki a régen kinyomtatott képek közül egy olyat, amihez valamilyen közös jó élmény fűz és egy képkeretbe belehelyezve máris olyan ajándékot találtunk ki, aminek mindenki örülni fog, hiszen személyes, és nem utolsó sorban rendkívül költséghatékony ötlet is.

Hogyha a régi képek közül esetleg nem találunk megfelelőt, akkor nyomtathatunk ki frissebbet is, szerencsére ezek a szolgáltatások sem túl drágák manapság.

Készítsünk egyedi memória játékot Kép forrása: eliseblaha.typepad.com

3/4 Készítsünk egyedi memória játékot

Hogyha az előbbi pontban nagyon belejöttünk a fényképválogatásba és több szívünknek kedves fotót is találtunk, akkor érdemes átgondolni, hogy ezekből készítsünk-e egyedi memóriajátékot. Mi azt mondjuk, hogy igen, hiszen kiváló ajándék! Ehhez a projekthez azok a fényképek felelnek meg a legjobban, amelyek egymás utáni percekben készültek és majdnem ugyanaz a jelenet látható rajta, pl. egy szülinapi gyertya elfújása vagy egy nagy vizezés vagy hegy előtti közös, családi pózolás.

Hogyha sikerül több olyan kép-párt kiválasztanunk, amelyek nagyon hasonlítanak egymásra, akkor utána már csak annyi a dolgunk, hogy a fotókat ragasszuk fel kemény kartonpapírra (hogyha szeretnénk még spórolni, akkor egy spirálfüzet elülső és hátulsó borítója is alkalmas lesz erre a feladatra) és máris készen vannak a memória játékunk kártyái. Ezeket szintén tegyük bele egy szép dobozba vagy zsákocskába és így adjuk át a megajándékozottnak, akivel utána érdemes is leülni és játszani egy mókás kört.

Könyvjelző saját kezűleg Kép forrása: homeyohmy.com

4/4 Könyvjelző saját kezűleg

Ha a megajándékozni kívánt személy a könyvek szerelmese, akkor remek ötlet neki egy könyvjelzőt ajándékozni, de nem muszáj emiatt egyből boltba rohannunk, hiszen saját kezűleg is elkészíthetjük. A metróállomások némelyikén vannak kihelyezve igazolványkép automaták, első lépésként ezekben készítsünk egy fotósorozatot magunkról, de még jobb, hogyha valamelyik családtagunkkal, barátunkkal együtt megyünk, és közösen bohóckodva készülnek rólunk fotók. Az elkészült képszelvényt ezután szintén ragasszuk rá kartonpapírra, méghozzá kb. könyvjelző méretűre és máris kész az egyedi darab, amit ugyan semmilyen üzletben nem lehet megvásárolni. Hogyha biztosra akarunk menni és azt szeretnénk, hogy a megajándékozott hosszú ideig tudja használni a tőlünk kapott ajándékot, akkor akár kérhetünk könyvjelzőnkre kemény laminálást is valamelyik fénymásoló/nyomtató üzletben vagy papír-írószer boltban, így tartósabb lesz.