Lakásdekoráló DIY projektek, amik azonnal ünnepi hangulatba hoznak

Zabolai Margit
Írta: ,
Lakásdekoráló DIY projektek, amik azonnal ünnepi hangulatba hoznak

Gyújts meg néhány gyertyát, készíts egy nagy bögre kakaót és tedd be a kedvenc karácsonyi lemezed, aztán elő a DIY készleteddel, hangolódj az ünnepekre egy kis karácsonyi szöszöléssel, és öltöztesd ünneplőbe az otthonodat is az alábbi trükkökkel!

Érdemes még az őszi kirándulás során begyűjteni néhány mutatós gallyat vagy kisebb faágat – természetesen csakis a már elhullottakból, a földről válogatva! – majd ezekből dolgozni, ha már teljesen kiszáradtak.

Bizonyos fajták eleve alkalmasak a dekorálásra, mert a színük elég világos, de ha sötétebb gallyakat szereztél, akkor is elkészítheted ezeket a díszeket, egyszerűen fehér festékkel kend át a fát.

A vázákba állított faágakra ez után tekerj fehér színű izzósort, és esetleg néhány semleges, pasztell színű díszt is rájuk akaszthatsz.

Egy lépcső mellett, de akár egy sötétebb sarokba állítva is mutatós szobadísz lehet belőle, ráadásul kellemes fényt is ad a szobáknak az esti órákban.

Karácsonyi dallamok Kép forrása: meetourlife.com

Kedves asztaldísz lehet ezekből a hangjegyekkel díszített, papír fenyőfákból.

Egy régi újságból is kivághatod a kottákat, vagy akár nyomtathatsz is ki hangjegyeket, de a megsárgult, kissé már viseltes papír szebben mutat.

Nem kell mást tenned, csak felrajzolnod a papírra egy háromszöget, majd ezt kivágnod, és felhajtogatnod, akár egy legyezőt.

Amikor a papírt összehajtottad, a közepére szúrj egy lyukat úgy, hogy minden rétegen áthatolj, majd egy hurkapálcát dugj át ezen a lyukon, és húzd szét a papír két végét, hogy a fenyőfád „kinyíljon”.

Egy parafa dugóból éles késsel vágj vékony szeleteket, ebbe szúrd bele a hurkapálcát, hogy a fenyőfáknak talpa legyen, végül fényes papírból vágj kis csillagokat, és ezeket ragaszd fel a hurkapálca csúcsának mindkét oldalára.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató