A legszebb, tobozból készült karácsonyi díszek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A legszebb, tobozból készült karácsonyi díszek

A tobozok több szempontból is előnyösek a karácsonyi dekorációt illetően: teljesen környezetbarát megoldásnak bizonyulnak, remekül passzolnak a natúr díszekhez, nagyon sokoldalúan felhasználhatóak és több éven keresztül előveheted őket, amikor elérkezik a szezon. Unod már a hagyományos és megszokott díszeket? Akkor szemezgess az alábbi ötleteket között!

1. Asztaldíszek

Az asztaldíszeket illetően általában érdemes nagyobb tobozokat felhasználnod, hiszen ezek jobban szem előtt vannak, jobban jársz, ha feltűnőbbek. Amennyiben neked is sikerül ilyen hatalmas darabokhoz hozzájutnod, érdemes kihasználnod, hogy igazán szembeötlőek: sokszor felesleges túldekorálni őket, hiszen a tobozokról a legtöbben eleve az ünnepekre asszociálnak. Elég, ha néhány karácsonyi díszt teszel melléjük, esetleg köréjük tekersz egy-egy szál alkalmi szalagot, ledizzót, és máris kész a tökéletes dekoráció.

A legszebb, tobozból készült karácsonyi díszekKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Ha bőségesen fel tudtál tankolni, akkor bizonyára nem sajnálsz egy-két tobozt elemeire szedni. Ebben az esetben készíthetsz egy különleges fenyőfát az ünnepi asztalra. Alap gyanánt használhatsz fakorongot, de ha ilyet nem kapsz, egy mohával fedett kaspóba is állíthatod a választott ágat, amire egy háromszög formájú, kör alapú oázist kell faragnod. Az oázison alulról felfelé haladj, miközben rögzíted a tobozból származó pikkelyeket. Mire felülre érsz, gyönyörűen kirajzolódik a saját kis karácsonyfád, amit persze ízlésednek megfelelően tovább is dekorálhatsz.

2. Fára akasztható díszek

Ha igazán természetközeli dekorációt képzeltél el magadnak, akkor a natúr színeken felül a termések bizonyulnak a legjobb választásnak. Ebből a sorból a fenyőtobozok sem maradhatnak ki, amikkel szerencsére igazán egyszerű dekorálni. Ha csak magát a tobozt használnád fel erre a célra, akkor egy drótot kell beleszúrnod a toboz aljába, amit fogóval meghajlíthatsz – így kapsz egy hurkot. Ezen átfűzhetsz színes szalagokat, madzagokat, de akár egy széthajtott gémkapcsot is, ha csak egyszerűen felakasztanád a fára.

A legszebb, tobozból készült karácsonyi díszekKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4 / 5

Amennyiben felakasztható díszre vágysz, érdemes az akasztás helyét méretes masnikkal, esetleg örökzöld ágakkal, dekorációs elemekkel feldobnod, és az egyszerű tobozból máris csodás ajtókopogtatót készítettél.

Érdekes, hópihés díszt állíthatsz össze a kisebb tobozok felhasználásával. Ekkor nincs más dolgod, mint öt tobozt az alsó felüknél összefogni, majd az illesztéseket elfedni egy hópelyhes dísszel. Ezek a felakasztható dekorációk sem csak a karácsonyfákon mutatnak csodásan!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!