Rendhagyó adventi dekoráció percek alatt – így készítsd el!

Boros Mariann
Írta: ,

Sokan azért vásárolják meg készen az adventi koszorút, mert nincs kedvük vagy épp idejük órákig bíbelődni az elkészítésével. Pedig az egyedi adventi dekorációnak még csak koszorú formájúnak sem feltétlen kell lennie – cikkünkben pofonegyszerű, rendhagyó DIY-megoldásokat mutatunk.

Natur elegancia Kép forrása: stipje.blogspot.com

Ha kedveled a natur dekort, és szereted, ha a természet otthonodban is visszaköszön, készíts ilyen egyszerű, mégis különleges adventi dekorációt. Nem igényel különösebb kézügyességet, mindössze egy kisebb, félbevágott farönkre lesz szükséged hozzá, négy gyertyára, valamint néhány tobozra.

Egy éles késsel vájd ki a gyertyák helyét a félbevágott rönk tetején, ha biztosra akarsz menni, ragasztóval rögzítsd a gyertyákat, majd a tobozokat is ragaszd a fára – legegyszerűbb, ha ehhez ragasztópisztolyt használsz, az garantáltan megtart mindent.

Ennyi az egész, kész is van a rendhagyó, ám nagyon mutatós, természetközeli adventi dísz.

Ünnepi üvegcsék Kép forrása: yellowblissroad.com

A bébiételes, vagy kisebb befőttes üvegek közkedvelt alapanyagai a különböző DIY-projekteknek, legyen szó bármilyen ünnepi dekorációról – az átlátszó üvegcsékben pislákoló kis tömbök kiválóan helyettesíthetik az adventi koszorúnál használatos hosszú szálgyertyákat.

Egyszerűségével és letisztultságával hódít ez a kompozíció, melyet te is könnyű szerrel elkészíthetsz.

Az üvegeken és kisméretű gyertyákon spárgára vagy raffiára van szükséged, sóra és néhány tujalevélre. Töltsd félig sóval az üveget, állítsd bele a gyertyát, kötözd be a száját, majd ugyanezt a műveletet végezd el a többi üvegen is, rendezd el őket egy tálra, és dekoráld a zölddel – ugye, milyen egyszerű?