Rendhagyó adventi dekoráció percek alatt – így készítsd el!

Írta: ,

Sokan azért vásárolják meg készen az adventi koszorút, mert nincs kedvük vagy épp idejük órákig bíbelődni az elkészítésével. Pedig az egyedi adventi dekorációnak még csak koszorú formájúnak sem feltétlen kell lennie – cikkünkben pofonegyszerű, rendhagyó DIY-megoldásokat mutatunk.

Natur elegancia Kép forrása: stipje.blogspot.com

1/5 Natur elegancia

Ha kedveled a natur dekort, és szereted, ha a természet otthonodban is visszaköszön, készíts ilyen egyszerű, mégis különleges adventi dekorációt. Nem igényel különösebb kézügyességet, mindössze egy kisebb, félbevágott farönkre lesz szükséged hozzá, négy gyertyára, valamint néhány tobozra.

Egy éles késsel vájd ki a gyertyák helyét a félbevágott rönk tetején, ha biztosra akarsz menni, ragasztóval rögzítsd a gyertyákat, majd a tobozokat is ragaszd a fára – legegyszerűbb, ha ehhez ragasztópisztolyt használsz, az garantáltan megtart mindent.

Ennyi az egész, kész is van a rendhagyó, ám nagyon mutatós, természetközeli adventi dísz.

Ünnepi üvegcsék Kép forrása: yellowblissroad.com

2/5 Ünnepi üvegcsék

A bébiételes, vagy kisebb befőttes üvegek közkedvelt alapanyagai a különböző DIY-projekteknek, legyen szó bármilyen ünnepi dekorációról – az átlátszó üvegcsékben pislákoló kis tömbök kiválóan helyettesíthetik az adventi koszorúnál használatos hosszú szálgyertyákat.

Egyszerűségével és letisztultságával hódít ez a kompozíció, melyet te is könnyű szerrel elkészíthetsz.

Az üvegeken és kisméretű gyertyákon spárgára vagy raffiára van szükséged, sóra és néhány tujalevélre. Töltsd félig sóval az üveget, állítsd bele a gyertyát, kötözd be a száját, majd ugyanezt a műveletet végezd el a többi üvegen is, rendezd el őket egy tálra, és dekoráld a zölddel – ugye, milyen egyszerű?

Adventi doboz Kép forrása: hwitblogg.blogspot.com

3/5 Adventi doboz

Az előzőekhez hasonlóan ez az adventi dekor sem éppen szokványos, elkészítése pedig nem igényel különleges kézügyességet és extrém alapanyagokat, mégis garantáltan ünnepi, meghitt hangulatot varázsol otthonodba.

Kell hozzá egy kerek doboz vagy ládika, fenyő- vagy tujaágak, négy szálgyertya és négy alma. Ha szeretnéd, hogy minél tartósabb legyen, érdemes egy oázist is venned, azt a doboz aljára helyezni, és abba beleállítani az ágakat. A gyertyákat az ágak közé, ha biztosra akarsz menni, akár az oázisba is beleszúrhatod őket, majd az almákat is rendezd el.

Ha esetleg így túl kopárnak találod, tovább díszítheted termésekkel, karácsonyfadíszekkel.

Pihepuha fények Kép forrása: wunderweib.de

4/5 Pihepuha fények

Ezt a melegséget sugárzó kompozíciót akkor is könnyedén össze tudod dobni, ha csak épp azt használod fel, amit otthon találsz - üvegpoharai és egy kötött sálja mindenkinek akad.

Az ünnepek közeledtével minden bizonnyal a karácsonyi díszek is előkerültek már és gyertyák is vannak kéznél.

Helyezd a gyertyákat a poharakba, rendezd őket egymás mellé, majd lazán tekerd köréjük a sálat, és tegyél egy-egy díszt rá.

Kész is van!

Ünnepi terméstál Kép forrása: wunderweib.de

5/5 Ünnepi terméstál

Ha van egy mutatós tálad és négy szál gyertyád, már csak különböző terméseket kell begyűjtened ahhoz, hogy ilyen remek kis adventi asztaldíszt készíthess.

A táladat töltsd fel dióval, mogyoróval és tobozokkal, majd szúrd közéjük a gyertyákat, és kész is van a természet ihlette dekoráció, mely garantáltan kitart az ünnepek végéig.