Mosolyt csalnak az arcodra ezek a minimalista adventi naptárak - minden nap

Írta: ,

Sokaktól lehet hallani, hogy nem is a karácsonyt szeretik igazán, hanem az időszakot, amely megelőzi az ünnepeket. Az adventi hetek rajongói bizonyára az adventi naptárakat is szeretik, amelyek minden nap valamilyen apró meglepetést tartogatnak a számukra. Ha idén készítenél saját adventi naptárt, de nem érzed a kézügyességedet tökéletesnek, akkor se bánkódj, hiszen szuper minimalista naptárak is vannak, amelyek nem igényelnek bonyolult szaktudást. Ezek közül hoztunk most neked néhányat!

Csak néhány hozzávaló Kép forrása: frugalcouponliving.com

1/7 Csak néhány hozzávaló

Egy táblafestékkel lefestett, bekeretezett falemez, egy kis spárga, csipeszek és 24 papírzacskó elegendő ahhoz, hogy szuper adventi naptárad lehessen.

Ehhez a spárgákat a keretre kell erősítened, majd a papírzacskókat egyesével rácsíptetned.

A táblára ezután krétával rajzold fel a számokat, esetleg írj fel egy kedves feliratot is. A zacskókba kedved szerint tölthetsz bármit, attól függően, kinek készítetted a naptárt.

Csipeszek Kép forrása: onegoodthingbyjillee.com

2/7 Csipeszek

Szintén nagyon egyszerű trükk, ha csipeszekkel készítesz adventi naptárt, amelyet aztán a következő évben is bátran előszedhetsz.

Ehhez a 24 csipeszt érdemes karácsonyi színekre pingálnod, majd ezután rá kell ragasztanod egy falapra az összeset.

Ha megszáradtak, fesd a számokat is föléjük, és a naptár alapja tulajdonképpen kész is van. Az ajándékokat csavard majd be csomagolópapírba, és egy madzag segítségével csiptesd fel őket.

Lebegő gyufásdobozok Kép forrása: pinterest.com

3/7 Lebegő gyufásdobozok

Minden dekoráció, ami fenyővel készül, igazán csodálatosan mutat az adventi időszakban.

Ehhez az adventi naptárhoz is egy szép nagy fenyőágra lesz szükséged, amit a falra vagy az ablakba kell lógatnod.

Ezen kívül 24 üres gyufásskatulya is kelleni fog, amiket be kell vonnod natúr papírral, majd filcekkel kidekorálnod. A dobozokat ezután lógasd fel spárgával az ágra, és rejts el bennük apró meglepetéseket.

Fotófal Kép forrása: goodhousekeeping.com

4/7 Fotófal

Ha az adventi kalendárium inkább egy szép emlékeket idéző dekorációs elem lenne a számodra, akkor gyűjts össze 24 képet az elmúlt évből, és ezeket nyomtasd ki.

A képek hátulját bevonhatod különböző papírokkal, majd spárgákkal és csipeszekkel egy keretre kell ezeket rögzítened.

Minden nap fordítsatok meg egyet a képek közül, és idézzétek fel, mi jut eszetekbe róla, arról az eseményről, amikor készült.

Ez a naptár a legjobb ahhoz, hogy az ünnepek előtt összehozza az embereket.

Fenyőerdő Kép forrása: ohohblog.com

5/7 Fenyőerdő

Nem igényel túlságosan nagy kézügyességet, mégis nagyon mutatós ez a kalendárium, amelynél az ajándékot apró fenyőfákba rejtheted el.

A fákat különböző zöld színű kartonokból tudod meghajtogatni, igazából egyszerű háromszög alapú gúlákat kell ehhez hajtanod.

Ha elkészültek a kisebb-nagyobb fenyők, mindegyik kapjon egy sorszámot, majd töltsd meg a dobozokat. Felfűzheted, felsorakoztathatod, de egy tálat is megtölthetsz velük.

6/7 Ajándéknak a legjobb

Ha olyannak adnál adventi naptárt, aki nem él veled egy háztartásba, akkor ez a kinyitható, könyv alakú verzió lesz a legjobb.

Itt a kartonpapír alapra két oldalra kell felragasztanod 12-12 színes papírral bevont, beszámozott gyufásdobozt.

Ha megszáradt, ezekbe jöhetnek az apró ajándékok.

A karton alapot is bátran dekoráld, majd egy szalaggal kösd össze, mielőtt ajándékba adod.

Kedves üzenet Kép forrása: buzzfeed.com

7/7 Kedves üzenet

Igazán népszerűek azok az adventi naptárak is, amelyekbe kedves idézeteket, üzenteket rejtenek. Ilyen lehet például az „Igyál egy jó forrócsokit, miközben olvasgatsz egy könyvből!”, vagy a „Szakíts egy kis időt egy kellemes fürdőzésre!”, tehát bármi, amellyel valóban lehet készülődni a békés ünnepi napokra.

Ha ilyen kalendáriumot készítenél az idén, csak fehér borítékokra lesz szükséged, amelyeket ragassz fel egy kartonra vagy egy táblára.

Néhány dísszel dekorálhatod is a naptárt, a borítékokra pedig ne felejtsd el felragasztani a számokat.