5 minimál adventi koszorú, ha idén újítanál – lépésről lépésre

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 minimál adventi koszorú, ha idén újítanál – lépésről lépésre

A minimalizmus már régóta tartja magát a lakástrendekben, így a különféle kiegészítők közül sem hiányozhat ez az irányzat. Akár azért, mert te is imádod a minimál dekorációkat, akár csak azért, mert egyszerűen nincs több időd díszíteni az otthonodat, az alábbi adventi koszorúk között biztos megtalálod a kedvencedet.

A gyertyák mindig kulcsfontosságú szerepet töltenek be egy adventi koszorú esetében, így aztán érdemes első körben rájuk támaszkodni, ha minimál dekorációról van szó.

Ha vásárolsz négy, egymással harmonizáló méretes gyertyát, már az is csodálatosan mutathat egy kompozícióban – hát még akkor, ha a színekre is odafigyelsz!

A modern otthonokban jól mutat a szürke, a fekete, kicsit mégis formabontó, ha az adventi „koszorúdat” készíted el ebben a színvilágban. Ennél a dekorációnál csak négy, eltérő méretű gyertyát kell egy tűzálló lapra tenned, majd egytől-négyig megszámoznod őket.

Néhány természetes, apró dekoráció még megfér a kompozícióban, de akkor is csodálatos lesz az összkép, ha ez utóbbit kihagyod.

Az előző példához hasonló elvekre épít ez az adventi dekoráció is, azonban már némileg visszafogottabb, a hagyományoshoz közelebb álló megoldást takar. Az elkészítése szerencsére szintén gyors és egyszerű.

Kell keresned egy alapot, ami lehet bármilyen tálca, tányér – most nem kell tűzállónak lennie, hiszen a gyertyákat üvegcsékbe fogod állítani.

Erre a célra megfelel bármilyen kisebb-nagyobb befőttesüveg, amit ízlésednek és idődnek megfelelően dekorálhatsz szalagokkal, üvegfestékkel, karácsonyfadíszekkel, vagy éppen papírral.

Érdemes egy kicsit az adventi koszorú környezetét is feldíszítened, hiszen így lesz teljes a kompozíció.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?