10 mesebeli karácsonyfadísz, amit el is készíthetsz

Szirák Viki
Írta: ,
10 mesebeli karácsonyfadísz, amit el is készíthetsz

Kép forrása: unsplash

A boltok polcai tömve vannak karácsonyi dekorációkkal, de ha idén valami egészen újra és különlegesre vágysz, felejtsd el a hagyományos gömböket, és készítsd el otthon a díszeket! Vannak tippek, amelyekhez a régi dekorációt kell egyedibbé varázsolni, és olyanok is, amelyekkel teljesen újakat alkothatsz. Az alábbiakat biztosan imádni fogod!

Játékos feliratok

Ha vannak otthon hófehér, egyszerű gömbjeid, a feladatod nagyon egyszerű lesz. Ha nem, akkor sincs okod az aggodalomra, hiszen csak némi fehér festékre lesz szükséged, amit a hobbi boltokban is beszerezhetsz. Ha befestetted őket, és megszáradtak (érdemes egy-két napot várni) írd fel a gömbökre fekete filccel olyan feliratokat, amelyek szerinted a karácsony hangulatát tükrözik, de ha még egyedibbre vágysz, a rokonok neveit is felfestheted a díszekre!

 

Hópehely papírból

Nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb tippet mutatunk ebben a pontban, aminek előnye, hogy gyerekek is gond nélkül meg tudják csinálni. Az interneten rengeteg útmutatót találhatsz a papírból ragasztott díszekhez, attól függően, milyen hópelyhet szeretnél megformálni belőle.

Ennek a technikának hivatalosan quilling a neve (ha ezt írod be a keresőbe, rögtön megtalálod a tippeket), és annyit kell csak tenned, hogy papírból vágsz ki különböző hosszúságú csíkokat, amelyeket aztán megfelelő pontokon feltekersz vagy meghajtasz, és végül megragasztasz. Még többet dobhatsz a dekoráción, ha a szélét csillogó festékkel fested be.

 

Cicagömb

Egy régi gömbből jópofa cicás díszt is készíthetsz! Az első lépés, hogy a megunt gömböt fújd le fehér gyöngyház festékkel vagy hópasztával, és várj, míg megszárad. Az arcát ezt követően fekete filctollal rajzold meg, majd jöhetnek a fülek. Hobbi boltokban filc anyagot szerezz be: ez könnyen vágható, varrható, nem bomlik, és ideális ragasztani. Ebből tudod megformálni a füleket, majd azt a gömbhöz rögzíteni. Végül pedig némi virág díszt is ragaszthatsz a macska fejére, de ettől akár el is tekinthetsz, vagy helyette apró mikulás is választhatsz!

 

Pandás gömb

A pandás verziónál még ennél is egyszerűbb dolgod lesz! Ugyanis itt csak annyi az elvárás, hogy egy megunt, hófehér gömböt válassz ki a projektedhez, valamint keress elő egy fekete filctollat (vagy akár festéket is, ha gyorsabban szeretnél végezni vele). Érdemes először halványan megrajzolni a panda szemeit, vagy akár sablont használni, hogy biztosan hibátlan legyen a végeredmény. Sőt, egyesek inkább papírból készítik el a fekete foltokat, és azt ragasztják fel a gömbre - te döntheted el, számodra melyik az egyszerűbb megoldás.

 

Feliratos fakarika

Hobbi boltokban olcsón lehet beszerezni különböző méretű fakarikákat, amelyekből aztán egyedi dekorációt hozhatsz létre. A karácsony közeledtével adja magát, hogy fenyőfadíszt készíts belőlük, és ehhez nem is lesz szükséged sok kellékre. Fehér festékkel írd fel a karikára a családtagok neveit, és egy kis műnövénnyel (vagy akár valódi fagyönggyel) díszítsd ki a tetejét. Végül pedig, ha már mindennel kész vagy, szúrd át a fát, hogy a szalag átférjen rajta.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba