Még nincs késő! Kreatív adventi naptárak, amiket te is elkészíthetsz

Írta: ,

Az adventi naptár nem csak gyerekeknek való, akár a pároddal is készíthettek egymásnak kedves kis csomagokat, hogy minden reggel várjon titeket valami meglepetés. Lássuk, milyen egyszerű, de annál látványosabb verziók közül válogathatsz! Még nem késő elkezdeni, és akár pár óra alatt elkészülhetsz vele!

Karácsonyfa utánzat Kép forrása: neafamily.com

1/7 Karácsonyfa utánzat

Ha még nem akarod december elején felállítani a karácsonyfád, de már igazán karácsonyi hangulatban vagy, akkor akár az idei adventi naptárad is lehet az ünnepi dekorációd a lakásban.

Nincs más dolgod, mint faléceket egymásra illeszteni úgy, hogy felülről elindulva egyre szélesedjenek, majd madzag és csipeszek vagy kis akasztók segítségével kis csomagokkal feldíszíteni a kézzel készített karácsonyfádat.

A kis csomagokat számozd fel és rejts el benne kedves üzeneteket vagy ajándékokat, amikkel jól indulhat majd minden decemberi nap!

Adventi to-do naptár Kép forrása: buzzfeed.com

2/7 Adventi to-do naptár

Ha kevésbé szokványos adventi naptárat szeretnél készíteni, ami nem csak mutatós, de egyben hasznos is, akkor ezt az ötletet imádni fogod.

Készíts egy táblát, amire kis borítékokat vagy színes cetliket ragasztasz, majd számozd be őket.

Így minden napra jut egy tennivaló, amit aznap kell elvégezned, ezért idén garantáltan nem fog kimenni semmi a fejedből.

Tipp: „Vedd meg a csomagolópapírokat”, „Szerezd be az idei karácsonyfadíszeket”, „Süsd meg a mézeskalácsokat”, „Készíts cipősdoboz ajándékot és jótékonykodj!”

Zsákbamacska Kép forrása: buzzfeed.com

3/7 Zsákbamacska

Ha szeretsz a karácsonyi időszakban több apróságot venni a szeretteidnek, ez egy szuper módja annak, hogy úgy ajándékozz, hogy közben a lakást is dekorálod vele. Attól függően, hogy hol van szabad hely a lakásodban, válassz ki egy olyan felületet, ahová a kis meglepetés csomagok kerülnek. Kis karácsonyi csipeszekkel vagy apró dobozokkal jelöld az egyes napokat. Ha csipeszeket használsz, akkor arra függeszd fel a becsomagolt ajándékokat, de ha a doboz jobban tetszik, akkor abba rejtsd a meglepetéseket.

Tipp: Ha a pároddal ajándékoznátok meg egymást, megbeszélhetitek, hogy tiéd minden páros nap, övé pedig mindegyik páratlan, így egy közös adventi naptárban is gyűjthetitek a meglepetéseket!

4/7 Csillagok, csillagok

Ha valóban kis apróságokat szeretnél elrejteni az adventi naptárban, akkor ez a nem mindennapi megoldás biztosan tetszeni fog.

Nincs más dolgod, mint postai csomagolót venni, különböző méretű csillagformákat rajzolni, majd ezeket kivágni.

Fontos, hogy minden csillagnak legyen egy párja, hiszen a két oldalt össze kell majd ragasztanod, miután belerejtetted a csokit vagy a kedves üzeneted. Ha megvannak a kis összeragasztott csillagok, akkor jöhet a számozás, majd a tökéletes hely kiválasztása.

Akár lelógathatod a kis csillagokat egy képkeret tetejéről, a plafonról vagy egy szekrény oldaláról is!

Fotótár Kép forrása: cardstore.com

5/7 Fotótár

Nem feltétlenül kell minden adventi naptárba ajándékokat vagy édességeket rejteni, az is szuper, ha egyszerűen csak kedves emlékeket gyűjtesz, amik végül egy családi képsorozattá állnak össze.

Sokféleképpen kivitelezhető az ötlet, de a legegyszerűbb, ha kifeszítesz egy hosszú spárgát, vagy egy képkeretbe húzol több sor madzagot, majd kis csipeszekkel felakasztasz beszámozott papírlapokat.

Minden papírlap hátuljára ragassz fel egy kedves családi képet, így reggelente, amikor megfordítjátok őket, szuper közös sztorizások alakulhatnak ki a képnézegetésből.

Lógasd fel! Kép forrása: themerrythought.com

6/7 Lógasd fel!

Ha van lépcső vagy egy magasabb, üres falfelület a lakásban, ahová fel tudod aggatni az adventi kalendáriumodat, vagy esetleg egy élő fenyőággal vagy növénnyel szeretnél dekorálni, akkor mindenképp próbáld ki a következő ötletet.

Gyűjts össze 25 üres gyufásdobozt, csomagold be és számozd fel őket – persze csak miután megtöltötted apró ajándékokkal –, és kösd őket különböző hosszúságú madzagokra.

Ezeket felaggathatod fenyőágra vagy akár a csillárra is.

Úgy még viccesebb lesz, ha nem sorrendben vannak a csomagok, hiszen minden reggel kutatnod kell majd a megfelelő számért!

Gyerekeknek Kép forrása: thirtyhandmadedays.com

7/7 Gyerekeknek

Ha vannak már gyerekeid vagy ajándékozni szeretnél egy fiatalabb rokonodnak, akkor válassz olyan adventi naptárat, ami nem csak egyedi, hanem valamilyen formában játékos is.

Erre egy jó opció, ha egy Mikulást ábrázol a naptárad, aminek a szakállát számozod be, és ahogy telnek a napok, úgy fogy el a hosszú szakáll is. A papírcetlik másik oldalára kis üzeneteket is írhatsz, amik egy-egy eldugott édességhez vezetik a gyereket, így izgalmas és kreatív is lehet a keresgélés.

Tipp: Egy másik jó játék, ha lufikba teszel apró csokikat vagy ajándéktárgyakat, és ezeket számozod be. Ahogy telnek a napok, csak pukkasztgatni kell, amit a gyerekek egyszerűen imádnak!