Varázsolj ünnepi fényt az otthonodba! – 6 DIY lámpás, ami beragyogja a lakást

Írta: ,

A karácsonynál kevés fényesebb időszak van az évben, hiszen az adventi koszorúkkal, a fényfüzérekkel, a csillagszórókkal és a gyertyákkal kidekoráljuk az egész lakást, sőt, a kertet és a ház körüli fákat is. Az összeállításunkban található, saját készítésű lámpások beragyoghatják az otthonodat, és még azt is ünnepi hangulatba hozhatják, akit eddig nem kapott el a karácsonyi láz!

Karácsonyi ének Kép forrása: homelivingdecorideas.com

A muzsika szerves része az ünnepeknek, ami visszaköszön ezen a különleges karácsonyi lámpáson is. Ahhoz, hogy hasonlóan szép gyertyatartód legyen, néhány ív hobbiboltban beszerezhető kottamintás dekorlapra lesz szükséged, amit tapétaragasztó segítségével vihetsz fel az üvegre.

A papírra vághatsz szívecske, hópihe, fenyőfa vagy akár mézeskalácsfigura motívumot is, mielőtt az üvegre ragasztod.

Hogy kész legyen a lámpásod, tegyél bele egy teamécsest, az üveg nyakára pedig köss egy szép masnit.

Természetközeli Kép forrása: buzznet.com

Nagyon letisztult, romantikus hangulatú lámpásokat készíthetsz, ha gyűjtesz néhány örökzöld ágat és tobozt.

Ehhez a gyertyatartóhoz a befőttesüveg aljába tegyél néhány ágat, amelyet előzőleg lefújtál műhósprayvel, vagy ragasztottál rá egy kis fehér csillámport.

A mécsest erre a kis fészekre kell majd ültetned, a befőttesüveg száját pedig úgy dekorálnod, hogy szalaggal kötsz rá egy-két kisebb tobozt, és akár ragasztasz vagy kötözöl alá egy szélesebb csipkesávot.