Lakásdekoráló DIY projektek, amik azonnal ünnepi hangulatba hoznak

Írta: ,

Gyújts meg néhány gyertyát, készíts egy nagy bögre kakaót és tedd be a kedvenc karácsonyi lemezed, aztán elő a DIY készleteddel, hangolódj az ünnepekre egy kis karácsonyi szöszöléssel, és öltöztesd ünneplőbe az otthonodat is az alábbi trükkökkel!

Hófehér fények Kép forrása: instagram.com

1/5 Hófehér fények

Érdemes még az őszi kirándulás során begyűjteni néhány mutatós gallyat vagy kisebb faágat – természetesen csakis a már elhullottakból, a földről válogatva! – majd ezekből dolgozni, ha már teljesen kiszáradtak.

Bizonyos fajták eleve alkalmasak a dekorálásra, mert a színük elég világos, de ha sötétebb gallyakat szereztél, akkor is elkészítheted ezeket a díszeket, egyszerűen fehér festékkel kend át a fát.

A vázákba állított faágakra ez után tekerj fehér színű izzósort, és esetleg néhány semleges, pasztell színű díszt is rájuk akaszthatsz.

Egy lépcső mellett, de akár egy sötétebb sarokba állítva is mutatós szobadísz lehet belőle, ráadásul kellemes fényt is ad a szobáknak az esti órákban.

Karácsonyi dallamok Kép forrása: meetourlife.com

2/5 Karácsonyi dallamok

Kedves asztaldísz lehet ezekből a hangjegyekkel díszített, papír fenyőfákból.

Egy régi újságból is kivághatod a kottákat, vagy akár nyomtathatsz is ki hangjegyeket, de a megsárgult, kissé már viseltes papír szebben mutat.

Nem kell mást tenned, csak felrajzolnod a papírra egy háromszöget, majd ezt kivágnod, és felhajtogatnod, akár egy legyezőt.

Amikor a papírt összehajtottad, a közepére szúrj egy lyukat úgy, hogy minden rétegen áthatolj, majd egy hurkapálcát dugj át ezen a lyukon, és húzd szét a papír két végét, hogy a fenyőfád „kinyíljon”.

Egy parafa dugóból éles késsel vágj vékony szeleteket, ebbe szúrd bele a hurkapálcát, hogy a fenyőfáknak talpa legyen, végül fényes papírból vágj kis csillagokat, és ezeket ragaszd fel a hurkapálca csúcsának mindkét oldalára.

Ragyogó koszorú Kép forrása: randigarrettdesign.com

3/5 Ragyogó koszorú

Egy karácsonyi koszorú a bejárati ajtón és a lakás más pontjain is gyönyörűen mutat, ráadásul elkészíteni is gyerekjáték.

Fogj egy régi drót fogast, egy ponton vágd át, hajlítsd karikába, majd tekerd össze a végeket – az akasztó részt is kisebbre formázhatod, ha úgy jobban tetszik, de meg is hagyhatod, és ennél fogva is felakaszthatod majd a kész koszorúdat.

Válogasd össze a díszeket, amiket a koszorúdra szeretnél tenni; ezek lehetnek szalagok, gömbdíszek, elhullott fenyőágak, vagy bármi, amit te karácsonyinak érzel.

Fogj egy ragasztópisztolyt, és dekoráld fel a drótkarikát úgy, hogy sehol ne látszódjon ki az alap, és már készen is vagy a remekművel!

Amiben a gyerek is segíthet Kép forrása: christmas.snydle.com

4/5 Amiben a gyerek is segíthet

Ha van gyerek a háznál, akkor az ő ajtaját is díszítheti Olaf, a kedves hóember, de gyermeki lelkű felnőttek is imádni fogják ezt a kedves arcot, aki azonnal karácsonyi hangulatot hoz a lakásba.

A dekoráció kivágásához használhattok öntapadós papírt, de egyszerű, színes papírra is felkerülhetnek az arcvonások, és átlátszó ragasztószalaggal is rögzíthetitek őket az ajtó lapjára, így még az eltávolításuk is könnyebb lesz az ünnep végén.

Adventi óra Kép forrása: thriftyandchic.com

5/5 Adventi óra

Kivághatod fából, de készülhet kartonpapírból is, amire csomagolópapírt vagy öntapadós fóliát ragaszthatsz a választott mintával.

Egy körző és egy vonalzó segítségével oszd fel 26 egyenlő cikkre az óralapot, majd mindegyik cikk szélére fesd fel a sorszámát úgy, hogy az óralap tetején a „Karácsony” szó szerepeljen.

A kör közepét szúrd át egy rajzszöggel, szöggel vagy kis méretű csavarral, és erre rögzítsd az óramutatót, amit egy régi, már nem használt órából is kivehetsz, de szintén kivághatsz keményebb kartonból is.

Az óramutatót minden nap eggyel előbbre mozdíthatod, így mindig pontosan mutatja majd, hány nap van még hátra az év legkülönlegesebb napjáig.