Különleges színekben pompáznak ezek a karácsonyfák – Idén te is megújítod a hagyományokat?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre kevésbé ragaszkodunk a hagyományokhoz főleg, ha külsőségekről van szó. A karácsonyi dekoráció tökéletes példája ennek a változásnak: évről-évre megpróbálunk valami újat kitalálni, miközben rendszeresen visszanyúlunk a jól megszokott lehetőségekhez. Mutatjuk, milyen szépséges fenyőfák közül válogathatsz, ha új színekben gondolkozol!

A szivárvány színei – újragondolva Kép forrása: countryliving.com

A legtöbb családban még manapság is színes a karácsonyfa, a lehető legtöbb díszt felhasználjuk a dekorálás során. Ez is egyfajta különleges látványt teremt, de ha rendszerezed a színeket, akkor még érdekesebb lehet a végeredmény.

Persze nem muszáj feltétlenül a szivárvány színeinek megfelelően díszítened a fádat, de ez is egy izgalmas lehetőség. Akár két-három színnel is megpróbálhatod elérni a látványos összhatást, hiszen egészen másként fest a fa, ha nem össze-vissza teszed rá a díszeket, hanem gondosan sorokba rendezed, és váltogatod a színeket.

Az szintén csak tőled függ, hogy vízszintesen, függőlegesen, vagy éppen átlósan haladsz – más és más lesz az eredmény mindegyik technika hatására.

Hófehér minden mennyiségben Kép forrása: pier1.com

A hófehér néhány éve hatalmas divat lett, de csak az idei évtől mondhatjuk, hogy egyre könnyebb beszerezni hófehér díszeket – még pedig nagyobb mennyiségben.

Nem véletlenül jött divatba ez a szín, hiszen a tisztaságot, a megújulást jelképezi, ami igencsak népszerű kérdés évvégén.

Emellett pedig a havat, a telet is szimbolizálja, és minden környezetbe passzol, szóval egyszerűen nem tudsz melléfogni vele.

Ha továbbgondolnád ezt az egyébként is esztétikus és feltűnő lehetőséget, használj fehér plüssfigurákat, tollakat, szőrméket a díszítés során, illetve fújd le a fenyő ágait hósprayvel! (Vagy vegyél olyan műfenyőt, ami eleve úgy néz ki, mintha havas lenne.)