Különleges adventi koszorúk, amik megteremtik az ünnepi hangulatot

Írta: ,

Ha már többször eltökélted, hogy a készen megvásárolható adventi koszorúk helyett sajátot készítesz, de ezt még egyik évben sem sikerült megvalósítanod, akkor mutatunk neked néhány könnyen elkészíthető, mégis különleges darabot. Ezeket a koszorúkat még akkor is garantáltan meg tudod csinálni, ha egyébként nem a kézügyességed a legnagyobb erősséged!

Üvegbe zárva Kép forrása: christianpf.com

1/5 Üvegbe zárva

DIY dekorációs ötleteink között gyakran feltűnnek a befőttesüveges dolgok, ami nem véletlen: ezekből ugyanis rengeteg mutatós, és egyben bohókás díszt lehet elkészíteni. Az üveges adventi koszorúhoz nem lesz másra szükséged, mint négy közepes üvegre, fehér vagy ezüstszínű gyertyákra, sóra, valamint spárgára vagy szalagra.

Az üvegekbe állíts egy-egy gyertyát, majd ezekre öntsd rá a sót úgy, hogy félig fedje be őket. Hogy még jobban csillogjon, a sót összekeverheted egy kis ezüst csillámporral. Akkor lesz kész a koszorúd, ha az üvegek nyakára kötsz egy masnit spárgából, vagy akár selyemfényű szalagból.

A képen látható módon az üvegeket ráteheted egy fehér, négyzetes tálra, amelyet dekorálhatsz fenyőgallyakkal.

Csak a gyertyák Kép forrása: blogg.blackballoon.se

2/5 Csak a gyertyák

Ehhez a modern adventi koszorúhoz a négy gyertyán kívül csak egy szép fémtálcára lesz szükséged, illetve szalagokra és papírra.

Minden gyertyára ragassz egy szalagot, és ezekre készíts egy-egy táblát, melyeket beszámozol 1-től 4-ig.

Ha a táladat így még üresnek találod, akkor dekoráld ki egy szép karácsonyi füzérrel, kisebb üveggömbökkel vagy akár szaloncukorral, édességgel.

Új perspektíva Kép forrása: napadynavody.sk

3/5 Új perspektíva

Négy borospohár, négy gyertya, néhány fenyőág, apró üveggömbök és szalagok találkozásából nagyon különleges adventi tálat készíthetsz, ahol a poharak talpa fog majd gyertyatartóként funkcionálni.

Az elkészítés során először a fenyőágakat kell elrendezned egy tálon, majd erre tenni a fejjel lefelé fordított borospoharakat, amelyeknek a belsejébe rejted az üveggömböket – akár a hagyományos lila-rózsaszín kombinációt, de bármilyen karácsonyi színt is választhatsz ezekből –, majd a talpára helyezed egyesével a gyertyákat.

A szalagból vágj négy egyforma darabot, amelyek körbeérik a gyertyákat, és ezzel díszítsd őket, ha egyszerű fehéreket választottál belőlük. Ha például metálfényűek vagy színesek a gyertyáid, ezt a lépést akár ki is hagyhatod.

Cserepekben Kép forrása: missmustardseed.com

4/5 Cserepekben

Nagyon meleg és barátságos hangulatot áraszt ez az adventi tál, ahol egy hatalmas fatálcán vannak elrendezve a kisebb kaspókba ültetett gyertyák.

A lehetőleg piros, narancs vagy arany gyertyákat úgy kell a kaspókba tenned, hogy alájuk faágakból és termésekből rendezel egy szép kis fészket.

A kaspókat akár átlósan, akár egy sorba, vagy egy négyzetet alkotva helyezd a tálcára, és az egész kompozíciót dekoráld színes gömbökkel, és nagyobb, szárított termésekkel, hogy kész legyen a műved.

Csodaország stílusban Kép forrása: familyholiday.net

5/5 Csodaország stílusban

Nekünk rögtön Alíz Csodaországban jutott eszünkbe erről a különleges adventi koszorúról, amely elkészítéséhez csupán szép teáscsészékre és négy szál gyertyára lesz szükséged.

A gyertyák alját olvaszd meg, majd így állítsd őket a csészékbe, hogy stabilabbak maradjanak, és minden csészét tölts fel valami különleges téli fűszerrel vagy akár mézeskaláccsal.

Az apró mézeskalácsfigurák mellett használhatsz csipkebogyót, fahéjrudakat, csillagánizst vagy akár szegfűszeget is, így amellett, hogy nagyon szép lesz a koszorúd, még csodálatos karácsonyi illatot is áraszt majd.