Különleges adventi koszorúk, amik megteremtik az ünnepi hangulatot

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha már többször eltökélted, hogy a készen megvásárolható adventi koszorúk helyett sajátot készítesz, de ezt még egyik évben sem sikerült megvalósítanod, akkor mutatunk neked néhány könnyen elkészíthető, mégis különleges darabot. Ezeket a koszorúkat még akkor is garantáltan meg tudod csinálni, ha egyébként nem a kézügyességed a legnagyobb erősséged!

Üvegbe zárva Kép forrása: christianpf.com

DIY dekorációs ötleteink között gyakran feltűnnek a befőttesüveges dolgok, ami nem véletlen: ezekből ugyanis rengeteg mutatós, és egyben bohókás díszt lehet elkészíteni. Az üveges adventi koszorúhoz nem lesz másra szükséged, mint négy közepes üvegre, fehér vagy ezüstszínű gyertyákra, sóra, valamint spárgára vagy szalagra.

Az üvegekbe állíts egy-egy gyertyát, majd ezekre öntsd rá a sót úgy, hogy félig fedje be őket. Hogy még jobban csillogjon, a sót összekeverheted egy kis ezüst csillámporral. Akkor lesz kész a koszorúd, ha az üvegek nyakára kötsz egy masnit spárgából, vagy akár selyemfényű szalagból.

A képen látható módon az üvegeket ráteheted egy fehér, négyzetes tálra, amelyet dekorálhatsz fenyőgallyakkal.

Csak a gyertyák Kép forrása: blogg.blackballoon.se

Ehhez a modern adventi koszorúhoz a négy gyertyán kívül csak egy szép fémtálcára lesz szükséged, illetve szalagokra és papírra.

Minden gyertyára ragassz egy szalagot, és ezekre készíts egy-egy táblát, melyeket beszámozol 1-től 4-ig.

Ha a táladat így még üresnek találod, akkor dekoráld ki egy szép karácsonyi füzérrel, kisebb üveggömbökkel vagy akár szaloncukorral, édességgel.