Így készíthetsz karácsonyi dekorációkat hétköznapi tárgyakból – olcsóak és pofonegyszerűek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így készíthetsz karácsonyi dekorációkat hétköznapi tárgyakból – olcsóak és pofonegyszerűek

Karácsonykor messze nem csak a méregdrága és új alapanyagok segíthetnek ünnepi hangulatba öltöztetni az otthonodat. Olyan hétköznapi tárgyak is csodás alapját képezhetik a kompozícióknak, mint amilyenek a papírzacskók, a konzervdobozok, vagy éppen a levágott tujaágak.

Ha hiszed, ha nem, ehhez a dekorációhoz csak pár ág tujára és egy tartó ágra lesz szükséged.

A legtöbb kertben még a komposztra dobva is megtalálhatóak ezek az alapanyagok, pedig valóságos csoda születhet belőlük.

Ez a karácsony- és grincsfa ötvözet úgy készül, hogy a tujaágakat egy nagy csokorba kell összefognod, és a tetejüknél dróttal jó szorosan rögzítened.

Ezután a talpra, vagy akár kaspóba állított ágra kell ráállítanod az örökzöldeket, szükség esetén újra drótoznod egy kicsit, és már el is készültél.

Ha van kedved, feldíszítheted, de így, magában is megállja a helyét sőt, akár a karácsonyfát is kiválthatjátok vele a lakásban.

A papírzacskó egy környezettudatos választás a karácsonyt illetően, ráadásul tényleg sokféleképpen felhasználhatod.

Mivel egy natúr alapról beszélünk, amit kedved szerint dekorálhatsz, nincs olyan kompozíció, amibe ne tudnád beilleszteni.

Ami pedig a felhasználását illeti, akár asztaldíszként is megállja a helyét.

Ha csak néhány ággal dekorálnál, akkor egyszerűen állítsd bele a zacskóba azokat, de ha élő növényekkel, vagy magasabb díszekkel dobnád fel a papírzacskót, akkor használj oázist, vagy egy sima befőttesüveget.

Az alap nem fog látszani, hiszen a kidekorált zacskó elrejti, neked csak a kilógó részeket kell ízlésesen feldíszítened.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!