Így készíts mennyei illatgyertyákat saját magad! – Alaprecept csodás ötletekkel

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy finom illatgyertya tökéletes kiegészítője lehet az egyre korábban beköszönő estéket kísérő beszélgetéseknek. Nem kell azonban beérned a bolti verziókkal, finom illatú gyertyát magad is készíthetsz, ráadásul egyszerűbben, mint gondolnád. Ha a poharas változatot választod, még kanócot sem kell mártogatnod, és gyorsan elkészülhetsz a saját illatgyertyáddal.

Így készül az otthoni illatgyertya!

Magához a gyertyakészítéshez nem sok dologra van szükséged, csak viaszra és gyertyakanócra.

Mindkettő lehet maradékból, de ha nincs kedved megmaradt gyertyát reszelni, vagy kanócot kiműteni a viaszból, beszerezheted a kellékeket hobbiboltban is.

Ha már itt vagy, mindenképpen válassz olyan kanócot, aminek van kis fém talpacskája, mert ezzel sokkal könnyebb lesz dolgozni.

Szükséged lesz még továbbá egy edényre, egy erősebb, hőálló zacskóra, egy szép pohárra, amibe a gyertya kerül, és egy hurkapálcika is jól jöhet.

Melegít, önt, és kész!

A lereszelt gyertyaviaszt tedd a zacskóba, a zacskót pedig ereszd egy edény forró vízbe, és várj, amíg a gyertya felolvad.

Ha illatosított gyertyát szeretnél, itt vedd ki a zacskót, add a viaszhoz az illatanyagokat, majd melegítsd még fél óráig a viaszt.

Közben a kanócot kösd egy hurkapálcára, a pálcát pedig fektesd a pohár tetejére úgy, hogy a fém talp leérjen a pohár aljára.

Óvatosan csurgasd a viaszt a pohárba, és várj, amíg megszárad.

Ekkor már használhatod is a saját illatgyertyádat! Lapozz tovább, és ismerj meg pár izgalmas illatötletet is!