Így díszítsd fel karácsonyra a lakás összes helyiségét

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A karácsony az évnek azon szakasza, amikor mindenki a dekorációk után nyúl. Vannak, akik csak minimális mennyiségben díszítik fel otthonukat, mások úgy vélik, nem csak a lakást, hanem az udvart is érdemes ilyenkor ünnepi hangulatba öltöztetni. Az biztos, ha még csak inspirációkat gyűjtesz, segítségedre lehet ez a cikk!

Előszoba Kép forrása: beneathmyheart.net

Az előszobát azért érdemes feldíszítened, mert ezt látják meg először az érkező vendégeid. Persze, ha egyébként is túlzsúfolt és alig van benne hely, akkor nem célszerű túlzásokba esned.

Ebben az esetben szerencsésebb, ha függő díszekkel dobod fel a helyiséget, esetleg csak az ajtót dekorálod egy koszorúval.

Ha viszont van helyed bőven, akkor jöhetnek a szezonális díszpárnák, ledfüzérek, a fogasokon pedig a kabátok mellett a függődíszek is helyet kaphatnak.

Amennyiben elfér, egy miniatűr fenyőt is beállíthatsz a sarokba, így egész biztos, hogy azonnal ünnepi hangulatba kerül mindenki, aki meglátogat.

A nappalit a többség ünnepi díszbe öltözteti, de nem érdemes túlzásba esni ebben a helyiségben, hiszen nem jó, ha eltereled a figyelmet a karácsonyfáról.

Persze, amíg nem állítjátok fel, nyugodtan dekorálhatsz, szerencsés, ha ez a helyiség sem marad ki a sorból, hiszen valószínűleg sok időt töltötök itt.

Ha van kandallótok, akkor hiba lenne kihagyni a feldíszítését, de a hétköznapi polcok, asztalok sem maradhatnak ki a sorból.

Érdemes lecserélni a textileket is: jöhetnek a téli, karácsonyi hangulatot árasztó plédek, párnahuzatok, ha van ünnepi terítőd, függönyöd, most már azt is bátran felteheted.