Így csomagold be az ajándékokat csomagolópapír nélkül

Írta: ,

Ismerős az érzés, ahogyan minden évben tanácstalanul állsz a boltban a csomagolópapírok fölött, és próbálod kitalálni, melyikből mennyit is kellene vásárolnod? Közben persze azon is morfondírozol, hogy maradt-e tavalyról néhány ív, és mivel tudnál idén újítani? Nos, ha szereted a DIY dolgokat és a kreatív megoldásokat, ezeket a tippeket imádni fogod, ráadásul szinte semmibe sem kerülnek!

Elő a régi ruhadarabokkal Kép forrása: klub-drug.ru

1/4 Elő a régi ruhadarabokkal

Egy kinőtt, kinyúlt pulóver tökéletes csomagolóanyaggá válhat, legyen szó könyvről, dísztárgyról, parfümről vagy bármilyen ajándékról.

Nem kell más hozzá, csak egy olló és egy szalag, zsinór vagy akár egy nem használt cipőfűző. Az ollóval vágd darabokra a pulóvert, és kösd össze a széleit. A csomót tekerd körbe az általad választott kötözővel, így el is készült a személyre szóló ajándék.

Ha jobban szereted a hagyományosabb megoldásokat, a kivágott anyagdarabbal burkold be alaposan a meglepetést, és rögzítsd a neked tetsző szalaggal! Nem szívesen vágnád szét egy pulóveredet sem? Keress egyet garázsvásárokon vagy használtruha boltokban!

Képnek álcázott ajándék Kép forrása: hongkiat.com

2/4 Képnek álcázott ajándék

Egy-két pom-pom, egy ágacska, egy kis anyagdarab, némi zsinór, és már el is készült egy meseszép csomagolás, ami önálló ajándékként is megállja a helyét, hiszen olyan, akár egy vintage kép.

Az már csak a hab a tortán, hogy a gyönyörű csomagolás egy ajándékot is rejt!

Biztos lehetsz benne, hogy aki kapja, annak szinte kicsomagolni sem lesz szíve.

Papír illatba burkolva Kép forrása: lizmarieblog.com

3/4 Papír illatba burkolva

Be kell vallani, hogy lassan sajnos leáldozik a régi újságoknak, papír magazinoknak, és egyre több háztartásban válnak feleslegessé az egykori kedvencek.

Ám ami anno örömet okozott, az új formában most is mosolyt csalhat az arcokra. Ha mégis papírba csomagolnád ajándékodat, használj újságlapokat!

Ennél tökéletesebb megoldást nem is találhatsz az apróbb kincsekhez, főleg, ha úgy választasz, hogy személyre szóló üzenettel bír a papíron lévő szöveg.

Vagány farmeros Kép forrása: tumblr, coastalcottage

4/4 Vagány farmeros

Barátaidnak készíts trendi csomagolást régi farmerből vagy ingből, amit szintén beszerezhetsz garázsvásárokon, gardróbcseréken és használt ruha boltokban.

A fiúknak farmerből választhatsz sötétebb tónusú, szakadt anyagot, míg a lányoknak a világos, akár fehér darabok is jöhetnek. 

Ingek terén pedig a csíkos, pöttyös, de a figurás minták is tökéletesek.