Igazi fenyő helyett: 6 alternatív karácsonyfa, ami után nem kell felporszívózni

Írta: ,

Sokféle érvet lehet felhozni amellett, hogy miért érdemes valódi fenyőből karácsonyfát állítani, ám sokan mégis úgy vannak a dologgal, hogy nem szívesen járulnak hozzá ahhoz, hogy kivágjanak miattuk egy fát, csupán azért, hogy néhány hétig a lakásban álljon feldíszítve. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, vagy eddig esetleg csak kacérkodtál egy alternatív karácsonyfa gondolatával, de nem találtál tökéleteset, akkor összeállításunkban most te is meglelheted a legjobb csináld magad fát az idei ünnepekre.

Natúr faágakkal Kép forrása: bohemianruby.com

1/6 Natúr faágakkal

Fúrj fel a falra egymás alá egyre hosszabbodó natúr faágakat, vagy akár két szalag segítségével kötözd őket össze, és úgy függeszd majd fel, és máris kész a karácsonyfaalapod, amit akár jövőre is elővehetsz, és újra használhatsz.

Kisebb szegek vagy gombostűk segítségével tudod majd rögzíteni a fádon a díszeket, amelyek akkor mutatnak majd a legjobban, ha szintén natúr alapanyagokból készülnek majd, a fához hasonlóan.

A termésekből, szalagokból készült díszek szintén jó választások ehhez a karácsonyfához.

Karácsonyfa lécekből Kép forrása: blazepress.com

2/6 Karácsonyfa lécekből

Viszonylag ismert alternatív karácsonyfa ez a lécekből összeszerelt, újra használható „fenyő”. Ha egy ilyet szeretnél építeni, szükséged lesz kisebb kockafákra a fa törzséhez, a szintekhez pedig különböző hosszúságú lécekre, amelyeket minden emeletnél csillag alakban kell majd elrendezned.

Ha ezt a fát választod, akkor a fehér díszek lesznek hozzá a legjobbak, de piros vagy arany dekorációval sem lőhetsz mellé.

Megfelelő felügyelet mellett nem muszáj égősorral megvilágítanod ezt a fát, nyugodtan használj teamécseseket a csillag alakban rendezett lécek szélén.

Maga a dekoráció Kép forrása: neatorama.com

3/6 Maga a dekoráció

Ennél az alternatív megoldásnál magából a karácsonyfa dekorációból készítheted el a fát is. Ehhez különböző méretű zöld gömbökre lesz szükséged, és még csak az sem fontos, hogy mindegyik ugyanolyan árnyalatú legyen.

A gömböket egy plafonra szerelt kampó és damil segítségével rögzítheted, és rendezheted fa alakba.

Ez a dekoráció nagyon jól mutat önmagában is, de a zöld gömböket kombinálhatod színesekkel is, amelyekkel egyébként is díszítenéd a fát, és szerintünk különösen szép, ha masnikat is függesztesz közéjük, vagy akár rákötsz egyet-egyet néhány gömb damiljára.

Favázas megoldás Kép forrása: blog.purehome.com

4/6 Favázas megoldás

Egy kicsit több építést igényel a következő karácsonyfa elkészítése, de a végeredmény kárpótolni fog a sok munkáért!

Ahhoz, hogy ilyen fád lehessen, vékonyabb farudakból, vagy akár nyers faágakból kell építened egy sátorvázhoz hasonló szerkezetet, amelyet majd körbe futtatsz műfenyőboával.

Erre a boára kerülnek majd a karácsonyfadíszek, masnik, vagy akár a mézeskalács dekoráció, de a fényfüzért is teheted akár erre, vagy magára a favázra.

Arra figyelj, hogy a váz alját rögzítsd jól, amelyet legkönnyebben úgy tudsz megtenni, ha a szemben lévő rudakat összekötöd egymással, egy vékonyabb léc segítségével.

Keretbe foglalva Kép forrása: jessicagordonryan.com

5/6 Keretbe foglalva

Gyönyörű karácsonyfád lehet, ha egy régi képkeretet felújítasz úgy, hogy lefújod arany vagy ezüst festéksprayvel, a vászon helyére pedig parafatáblát teszel.

A parafára kell majd felépítened magát a fát úgy, hogy gombostűk segítségével tűződ egymás alá a díszeket.

A keretre nyugodtan futtass fel egy fényfüzért is, az üvegdíszek közé pedig csempéssz néhány masnit.

Szerintünk a szaloncukor sem csak az igazi fán mutat jól, hanem ezen a verzión is. :)

Képesfa Kép forrása: wehangchristmaslights.com

6/6 Képesfa

A mi abszolút kedvenc alternatív karácsonyfánk ez a képeslapokból készült, gyönyörű, falra tűzött „fa”.

A képeslapok helyett javasoljuk, hogy használd a kedvenc családi fotóidat hozzá, így a legszebb emlékek még különlegesebbé teszik majd a fádat és az ünnepet is.

Akárcsak a többi alternatív fánál, ennél a megoldásnál is engedd szabadon a fantáziádat, és kombináld fényekkel, szalagokkal, vagy más díszekkel, hogy igazán egyedi lehessen.