Hófehéren csillogó, házilag elkészíthető karácsonyi díszek – alaprecepttel

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hófehéren csillogó, házilag elkészíthető karácsonyi díszek – alaprecepttel

Ha szereted a házilag készült, kézműves dekorációkat, akkor ezt egyenesen imádni fogod! De az alábbi recept akkor is neked való, ha sosem szokott összejönni semmilyen DIY-projekt… Lássuk az elronthatatlan, olcsó, mégis csodaszép karácsonyi díszeket!

Az alaprecept Kép forrása: detaillovin.blogspot.hu

Az a nagyszerű ebben a megszilárduló gyurmában, hogy bármelyik közértben megveheted a hozzávalókat, mégpedig párszáz forintért.

Ugyan nem éppen ízletes a végeredmény, nem is mérgező: gyerekekkel szintén bátran kipróbálhatod.

Egy jó adag készgyurmát készíthetsz 200 gramm szódabikarbónából, 100 gramm kukoricakeményítőből és 250 gramm vízből – ez tehát az alaprecept, amit persze akár meg is duplázhatsz, ha több díszt készítenél.

Először azonban próbálkozz ezzel a mennyiséggel, hiszen ebből is meglehetősen sok dekorációs elemet, felakasztható díszt csinálhatsz még akkor is, ha nem nyújtod túl vékonyra a gyurmát.

Ez egyébként nem is tanácsos, hiszen így túlságosan törékennyé válnak a díszek, nehéz lesz velük bánni.

Hogyan készítsd el? Kép forrása: lizmarieblog.com

Akárcsak az alaprecept, úgy az elkészítési mód is nagyon egyszerű, igaz, itt már van némi hibalehetőség. Ezt kikerülendő, tartsd be az alábbi feltételeket!

Miután minden alapanyagot összeöntöttél, gondosan keverd el az elegyet, mégpedig csomómentesre. Ebben segítségedre lehet egy kézi habverő. Tedd fel egy edényben a tűzhelyre a folyadékot, majd kezdd el melegíteni!

Az elején használhatsz nagyobb lángot, de amint megjelennek az első csomók, vedd vissza a fokozatot! Amíg a massza engedi, használd a kézi habverőt, így biztos, hogy krémes állagú és sima lesz a gyurma.

Nagyon gyorsan sűrűsödik, amint ezt észreveszed, válts fakanálra, és gyorsan keverd, nehogy leégjen. Akkor vagy kész, ha szinte az egész gyurma rátapad a fakanálra.