A te dekorációid közül sem hiányozhat: így készül a grincsfa

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A te dekorációid közül sem hiányozhat: így készül a grincsfa

Kép forrása: pinterest.com

Grincs nem ismeretlen a karácsony szerelmeseinek, már mindenki hallott az ünnepeket gyűlölő manóról, aki tönkre akarta tenni a karácsonyt. A grincsfát is ennek a főszereplőnek a sapkája ihlette, ami aztán az elmúlt évek egyik legnépszerűbb újdonsága lett az ünnepi dekorációkat illetően. De hogyan készítheted el te is?

Mire lesz szükséged?

  • zanót
  • örökzöld ágak (opcionális)
  • kaspó
  • oázis
  • drót
  • szalag
  • ízlés szerinti dekorációk

Grincsfa, avagy manófa készítése lépésről lépésre

1. A grincsfa alapját a zanót képezi, ez lesz az alapanyag, amit feltétlenül meg kell vásárolnod valamilyen hobbi- vagy virágboltban, feltéve, hogy klasszikus grincsfát szeretnél készíteni. A zanót nem egy örökzöld növény, de vesszőhöz hasonló ágai vannak, amik a hideg évszakokban lehullatják leveleiket, így csak a csupasz száraik maradnak – ezeket tudjuk felhasználni többek között a grincsfa készítése során.

Tipp: ha semelyik boltban nem találsz zanótot, valamilyen örökzöld növény, pl. a tuja ágai is megfelelnek a célra. A zanót egyébként nem drága, egy-egy csomó pár száz forint. Két csomóból már méretes grincsfát készíthetsz.

2. A grincsfa alapja a zanót mellett egy masszív kaspó, ami az ízlésednek és a zanót mennyiségének megfelelően lehet kisebb vagy nagyobb, egyszerűbb és díszített is. Ami biztos, hogy a grincsfa méretétől függetlenül jó ötlet valamilyen nehezéket tenni az aljára (pl. kavicsokat), nehogy felboruljon.

A te dekorációid közül sem hiányozhat: így készül a grincsfa

3. Ha a nehezék megvan, jöhet a grincsfa bázisa, az oázis. Ezt szükség esetén rögzítheted ragasztópisztollyal, de általában elegendő, ha az üresen maradt részeket kitöltöd kaviccsal. A zanót tartóssága, illetve a stabilitás fokozása érdekében jó, ha vizet töltesz a kaspóba.

4. Ha megvan az alap, már jöhet is a zanót! Az ágacskákat egyesével, lehetőleg egymáshoz közel kell beleszúrnod az oázisba. Értelemszerűen minél több zanótot vettél, annál tömzsibb, dúsabb lesz a grincsfád „törzse”.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!