Egyszerűen elkészíthető, ötletes adventi naptárak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az adventi készülődés már a nyakunkon van, ha igazi karácsonyfanatikus vagy, már biztos inspirálódtál a különféle koszorúk, dekorációk terén. De mi a helyzet az adventi naptárral? Ezzel a csodás lehetőséggel is érdemes számolni, hiszen nem csupán a gyermekeknek, a felnőtteknek is örömet okozhatsz általuk.

Elő a dobozokkal!

Meglehetősen sok munkát igényel, de javára váljon, hogy elég egyszer elkészíteni, utána minden évben előveheted, legfeljebb apróbb javításokat kell rajta végezned.

Bizony, nem másról beszélünk, mint a dobozokra épülő adventi naptárról.

A kisebb alapanyagok gyakran a szemetesben landolnak évközben, hiszen gondolkodás nélkül kihajítjuk a teás-, parfümös és gyufásdobozt, hogy az élelmiszerek csomagolásáról már ne is beszéljünk.

Ezek feldíszítve kiváló adventi naptáralapot képezhetnek, de természetesen az interneten is találsz különböző méretű sablonokat, amikből te magad készíthetsz egyedi dobozt.

Ha az alap megvan, nincs más dolgod, mint beletenned a meglepetést, becsomagolnod, megszámoznod, majd felakasztanod, vagy éppen edénybe rendezned.

Miniatűr zsákocskák

A dobozokon túl nem egyszer használatos megoldást kínálnak a kisebb zsákocskák sem.

Nagy előnyük, hogy maradék anyagból is tökéletes formában elkészítheted őket, tehát ez az adventi naptár egyúttal környezetbarát és tudatos, ezáltal pedig igen olcsó lehetőség.

Ha igazán profi vagy, készíthetsz olyan zsákokat, amiknek a száját bevarrt madzaggal lehet szorosra fűzni, illetve meglazítani, de ha kezdőként állsz neki a projektnek, választhatsz egyszerűbb lehetőséget is.

Példádul nem kevésbé mutatós, ha két téglalap formájú anyagot a három oldalán pelenkaöltéssel rögzítesz, a negyedik oldalt pedig szép textilszalaggal zárod össze.

Haladók ugyanezzel a technikával készíthetnek csillag, vagy zokni, esetleg karácsonyfa formájú zsákocskákat is.