5 egyszerűen elkészíthető, mégis látványos adventi naptár

Írta: ,

Közeleg a december és vele együtt az advent is – ez főként a gyerekek fantáziáját izgatja, mivel ilyenkor minden nap kaphatnak valami kis meglepetést. Tedd sokkal meghittebbé a várakozással teli napokat, és készíts egy egyedi adventi naptárat otthonra! Az alábbiakban mutatunk pár igazán izgalmas ötletet, amit te is könnyedén elkészíthetsz.

Régi képkeretből Kép forrása: boxwoodavenue.com

Ez a verzió nagyon mutatós és rendkívül egyszerű elkészíteni is. Nem kell hozzá más, csak 24 darab csipesz, kis papírtasak, egy régi fa képkeret és négy méretre vágott spárga. A képkeretbe üss 8 darab picike szöget, erre erősítsd rá a spárgákat. A papírtasakokra írd vagy fesd fel a számokat egytől huszonnégyig – az utolsó zsák el is térhet a többitől akár a tasak, akár a felfestés színében. Ha ez megvan, akkor már csak azt kell kitalálni, hogy mivel töltöd meg a tasakokat, amiket utána csíptess rá a spárgára.

Ki mondta, hogy a felnőtteknek nem lehet adventi kalendáriumot készíteni? Ha a párodat vagy egy barátnődet szeretnéd meglepni, akkor a tasakok helyett kis kártyákat is készíthetsz, amelyekbe írj minden napra valami szívhez szóló üzenetet!

Filc fácskák Kép forrása: rotkehlchens.blogspot.com

A csipeszek egy újabb felhasználási módját láthatod ezen az adventi naptáron, de itt sokkal inkább kreatív, díszítő funkciójuk van, mint az előbbi verziónál.

Az ajándékokat itt kis háromszög alakú filcformákba rejtették, a törzsük pedig maga a facsipesz, amire a számokat is felírhatod.

A filc háromszögek helyett papír háromszögeket is készíthetsz – ezeket könnyebb lesz kinyitni, hiszen elég csak eltépni –, amiket varrógéppel vagy ragasztóval illesz össze.

Csak vigyázz, ki ne hagyd a közepéből az ajándékokat! :)