DIY karácsonyi ajándékok, amiknek mindenki örül

Zabolai Margit
Írta: ,

Szeretettel készülnek, ezért máris tökéletesek. Karácsonyi ajándékot készíteni mindig nagy öröm, és segít ráhangolódni az ünnepekre, de ezekkel az ajándékokkal abban is biztos lehetsz, hogy nem csak te, a megajándékozott is különösen boldog lesz, amikor kicsomagolja a meglepetését.

Fürdőgolyók Kép forrása: etsy.com

Egy forró fürdő a téli hideg idején igazi testi-lelki kényeztetés a nap végén, amit az illatos, hidratáló fürdőgolyók még élvezetesebbé tehetnek.

Ha ezekkel a színes, vidám kis labdákkal lepnél meg valakit, érdemes beszerezni néhány kis műanyag formát, amivel a labdákat formázhatod majd. Ezeket néhány forintért hobbiboltban megvásárolhatod.

Ha ez megvan, keverj össze egy csésze szódabikarbónát, fél csésze citromsavat, fél csésze Epsom sót, egy kisebb tálban pedig egy evőkanál vizet, két evőkanál tetszés szerinti esszenciát – a mandula például kimondottan jót tesz a bőrnek – három evőkanál olívaolajat és tetszés szerint ételszínezéket, ha szeretnél, bár ez esetleg a kádat is megfoghatja majd, így érdemes megfontolni a használatát.

A nedves és a száraz keveréket dolgozd össze, majd a masszát nyomd a formába, és várj, amíg megszilárdul, mielőtt kiveszed és csomagolod.

Boldogságot minden hétre Kép forrása: instructables.com

Fogj 52 kártyalapot – de persze egyforma méretű kartonlapokat is használhatsz – majd lyukaszd át őket két helyen.

A kártyákra ragassz egy-egy darabka papírt, amire felírsz egy indokot, hogy miért is szereted olyan nagyon azt a személyt, akinek az ajándék készül.

Végül a lapokat szép sorban fűzd fel két darab szalagra, és a szalagokból köss masnit. A megajándékozottnak így jövőre minden hétre jut majd egy emlékeztető arról, hogy mennyire fontos a számodra, és hogy milyen sokat jelent neked.