DIY karácsonyi ajándékok 5000 forint alatt

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,

Most, hogy közeleg a karácsony, az üzletek polcai rogyásig vannak a csillogó, ám annál személytelenebb ajándékokkal. Pedig, ez a szeretet ünnepe. Ennek nem a fényűzésről és a drága holmikról kellene szólnia. Egy kézzel készített meglepetés néha nagyobb örömöt tud okozni, ha látszik rajta, hogy a dolgos kis kezek csupa szeretettel ügyeskedtek.

A legújabb okos telefonnál is többet ér, egy kedves homemade meglepi. Egy a fontos, érződjön rajta, hogy az illető nem csak le akarta tudni az ajándékozást és csak a bosszúságot okozta neki ez az egész, hanem örömmel, izgalommal és nem utolsó sorban sok-sok szeretettel készült. Ehhez mutatunk pár, olcsó, egyszerű ötletet, amit akár gyerekekkel is könnyen el lehet készíteni.

Fürdő bomba Kép forrása: lovelyish.com

Ehhez a kis kedvességhez igazán nem kell sok minden és gyerekeket is be lehet vonni a munkába. Két gömb elkészítéséhez körülbelül 50 gramm szódabikarbónára, 25 gramm citromsavra, 25 gramm kukoricakeményítőre, 15 gramm shea vajra, (lehet kókusz vagy olíva olaj is) 50 csepp illóolajra és egy kis ételfestékre lesz szükséged. Ezeket csak összekevered, majd egyszerűen kézzel gömböket formázol belőle. Akár formába is töltheted, ha úgy tartja kedved. Rakd bele egy áttetsző tasakba és díszítsd egy csinos masnival.

Édesanyád vagy lánytestvéred tetszését szinte biztos, hogy el fogja nyerni.

Üvegbe zárt sütemény Kép forrása: settingforfour.com

Egy-egy borongós délutánon életmentő lehet, ha nem kell a boltba szaladni egy kis nyalánkságért.

Szeretteid kedvenc süteményének száraz hozzávalóit előre bekészítheted egy formás befőttes üvegbe.

A lisztet, kakaóport, csoki darabokat rétegezd egymásra, hogy jobban mutasson.

Az üveget máris személyesebbé teheted egy-két kedves üzenettel, vagy szalaggal. Még jobb, ha egy kis tekercsre mellékeled a receptet is.