Csipesz, papír, fonal - Káprázatos karácsonyfadíszek fiókkacatból

R. Szabó Zsuzsa
Írta: ,
Csipesz, papír, fonal - Káprázatos karácsonyfadíszek fiókkacatból

A karácsonyi készülődés egyik legszívmelengetőbb része a díszítés. A lakás és a fenyőfa dekorálása közben a lelkedet is ünneplőbe öltözteted. Ha te magad, saját kezűleg csinálsz díszeket, akkor ezek az egyedi tárgyak felelevenítik majd a várakozásod örömét is. Olcsó, könnyen elkészíthető fenyőfadíszeket mutatunk. Reméljük, örömödet leled majd a kreatívkodásban.

Minimalista szépségek

Volt év, amikor az én fámon csak ilyen fekete-fehér, légiesen könnyű, a fa esetleges eldőlésénél sem sérülő díszek voltak. Imádtam elkészíteni a dekorgumis figurákat. Nincs szükség másra, csak olcsón beszerezhető fehér dekorgumira és alkoholos filcre.

Találj ki pár nagyon könnyű formát, akár fenyőfalakot vagy csillagot, és vágd ki őket a gumiból! Néhány roppant egyszerű díszítéssel, például vonalkákkal, pöttyökkel feldobhatod a kreálmányodat.

 

Letisztult elegancia

Hőre keményedő gyurmából vagy sóliszt gyurmából is elkészítheted ezeket a csodás csillagokat. Szükséged lesz még aranyszínű dekorfestékre is.

A kifőzésre és sütésre is alkalmas gyurmák könnyen formázhatóak és hamar megszilárdulnak sütőben vagy forrásban lévő vízben. Sütiformákat is segítségül hívhatsz a csillagokhoz. Fúrj lyukat a díszekre, hogy majd fel tudd őket akasztani a fa ágaira.  Ha az egész fenyődön ezek a díszek uralkodnak, sugárzik majd róla az elegancia.

 

Fonálcsillag

Masszív kartont és színes fonalakat készíts elő ezekhez a mutatós csillagokhoz. Egy sablont mindenképp rajzolj meg előre, hogy a kartonodból már a legtutibb formát vágd ki. 

A puha fonallal tekerd körbe a csillag szárait úgy, hogy ízlésesen takarja be a kartonfelületet.  Érdemes előbb a csillagod szárait egyesével körbetekerni. Jó szorosan próbáld meg rögzíteni a fonalkákat, és ha van kedved, egy-egy gyöngyöt is ragaszthatsz a kész csillagocskákra.

 

 

Golyós dísz

Színes fagolyszlik, nemezgolyóbisok is előkerülhetnek most a kreatív dobozkádból, de ha nincs belőlük otthon elfekvőben egy sem, akkor jó áron vehetsz nagyobb mennyiséget is belőlük művészellátó boltokban. Nincs más dolgod, mint a kedvenc színeidet előnyben részesítve felfűzni a golyókat egy fonalra vagy szalagra. 

 

Cuki narancshéjak

Gyújts össze narancshéjakat, mert szuper, illatos, különleges fenyődíszeket csinálhatsz belőlük! Ne landoljon a kukába a fincsi narancs héja, kerüljön inkább a fádra! Sütiforma segítségével szúrj ki a héjakból csillagokat és szíveket, véss lyukakat is beléjük a felfűzéshez.

Kis hibája azért van ennek az újrahasznosítás jegyében készült dísznek, sajnos, ha nagyon megszárad a narancshéj, elszíneződhet és elvesztheti a tartását is.

 

Filccel feldobott csipeszek

Ha van otthon pár facsipeszed, akkor most azokból is fenyődíszt csinálhatsz. A csipeszkékre ragassz különböző árnyalatú zöld filccsíkokat, az így elkészült minifenyőket pedig csíptesd egy erősebb fonalra. A kis fenyőcskék közé egy-egy pompont is fűzhetsz, hogy még bájosabb legyen a házi dekorod. 

 

Papírcsillag

Ezekben a csillagokban az a pláne, hogy receptekből, könyvlapokból vagy újságból kivágott oldalakból áll. Vedd elő a karácsonyi témájú szakácskönyveidet, magazinjaidat és ízlésesen tépj ki pár lapot belőlük, aztán hajtogasd őket legyezőformára. 3-4 legyezőből össze tudsz állítani egy csillagot, ragasztóval rögzítsd egymáshoz őket. 

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!