Igazi fenyő helyett: 6 alternatív karácsonyfa, ami után nem kell felporszívózni

Írta: ,

Sokféle érvet lehet felhozni amellett, hogy miért érdemes valódi fenyőből karácsonyfát állítani, ám sokan mégis úgy vannak a dologgal, hogy nem szívesen járulnak hozzá ahhoz, hogy kivágjanak miattuk egy fát, csupán azért, hogy néhány hétig a lakásban álljon feldíszítve. Ha te is az utóbbi csoportba tartozol, vagy eddig esetleg csak kacérkodtál egy alternatív karácsonyfa gondolatával, de nem találtál tökéleteset, akkor összeállításunkban most te is meglelheted a legjobb csináld magad fát az idei ünnepekre.

Natúr faágakkal Kép forrása: bohemianruby.com

Fúrj fel a falra egymás alá egyre hosszabbodó natúr faágakat, vagy akár két szalag segítségével kötözd őket össze, és úgy függeszd majd fel, és máris kész a karácsonyfaalapod, amit akár jövőre is elővehetsz, és újra használhatsz.

Kisebb szegek vagy gombostűk segítségével tudod majd rögzíteni a fádon a díszeket, amelyek akkor mutatnak majd a legjobban, ha szintén natúr alapanyagokból készülnek majd, a fához hasonlóan.

A termésekből, szalagokból készült díszek szintén jó választások ehhez a karácsonyfához.

Karácsonyfa lécekből Kép forrása: blazepress.com

Viszonylag ismert alternatív karácsonyfa ez a lécekből összeszerelt, újra használható „fenyő”. Ha egy ilyet szeretnél építeni, szükséged lesz kisebb kockafákra a fa törzséhez, a szintekhez pedig különböző hosszúságú lécekre, amelyeket minden emeletnél csillag alakban kell majd elrendezned.

Ha ezt a fát választod, akkor a fehér díszek lesznek hozzá a legjobbak, de piros vagy arany dekorációval sem lőhetsz mellé.

Megfelelő felügyelet mellett nem muszáj égősorral megvilágítanod ezt a fát, nyugodtan használj teamécseseket a csillag alakban rendezett lécek szélén.