Alternatív karácsonyfa-projektek - Már most nekiláthatsz az elkészítésüknek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Alternatív karácsonyfa-projektek - Már most nekiláthatsz az elkészítésüknek

A tavalyi évben döntöttünk úgy, hogy az élő fenyő helyett műfenyőre váltunk – beruháztunk egy olyan darabra, ami jó eséllyel életünk végéig kitart majd mellettünk. Azonban már messze nem csak ez a két opció van a karácsonyfákat illetően: számos más, alternatív lehetőség létezik, ha egyedi megoldásra vágytok. De milyen karácsonyfák közül válogathatsz akkor, ha te magad szeretnéd elkészíteni?

Ez a szuper karácsonyi dísz ötvözi a fenyőfát a grincsfát, ami néhány éve lett különösen népszerű hazánkban. A tavalyi évben én is elkészítettem, bár nálunk nem a lakásban, hanem a teraszon díszelgett.

Ha neked is megtetszett, csak néhány alapanyagra kell beruháznod: szükséged van néhány nagyobb fenyő- vagy tujaágra, drótra, egy vastagabb ágra törzs gyanánt, és valamilyen alapra, pl. kaviccsal bélelt kaspóra.

Az alapot készítsd elő, majd a fenyőágakat fogd egymáshoz úgy, hogy alulra kerüljenek a hosszabbak, felülre pedig a rövidebbek.

A csúcsuknál rögzítsd őket dróttal, majd tedd rá az így kapott fenyőformát a kaspóba állított ágra. Igazítsd el ízlésesen, és díszítsd fel – el is készültél!

Egyre több minimalista karácsonyfa van a piacon, köztük különösen népszerűek a kovácsoltvas „fák”. Ezek többnyire egyszerű háromszögek, amiken keresztbefutnak a tartóelemek, ezekre lehet akasztani a díszeket.

Nos, házilag csak kevesen tudnak kovácsoltvas fenyőfát készíteni, ezért érdemes próbálkozni a falécekkel, amiket jóval egyszerűbb esztétikusan összerakni.

Ehhez az ünnepi dekorációhoz elegendő, ha három lécet összecsavaroztok, majd belső felükre zsineget rögzítetek a képen látható, cikkcakkos módon.

Már fel is kerülhet a minimalista karácsonyfára az égősor!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?