6 adventi dekoráció, amit még kétbalkezesek is elkészíthetnek

Zabolai Margit
Írta: ,
6 adventi dekoráció, amit még kétbalkezesek is elkészíthetnek

Az ünnepek előtt még annak is kedve támad kicsit kézműveskedni, akinek egyébként nem végződik dekorszalagban és ragasztópisztolyban a keze. Ezeket a dekorokat akkor is el tudod majd készíteni, ha nincs túl nagy gyakorlatod, vagy csak nincs túl sok időd, mégis valami igazán szépet szeretnél az otthonodba.

Néha a legegyszerűbb díszek a legszebbek.

Karácsony környékén sem kell mindennek csillámporban úsznia, a minimál hangulatú asztaldíszek kifejezetten hangulatosak lehetnek.

Ehhez a díszhez csak egy szép tálcára van szükséged, de akár egy csomagolópapírral fedett kartondoboz-tetőt is használhatsz.

A talpra tegyél négy szép, fehér gyertyát és rakd őket körbe levelekkel, ágakkal, termésekkel és fűszerekkel.

A csillagánizs, a szerecsendió és a fahéj nem csak szépek, de még az illatuk is ünnepi hangulatba hoz.

A befőttes üvegek felhasználásával készült díszeknek még mindig nagy a divatja, mi pedig főleg azért szeretjük őket, mert a használatukkal pofonegyszerűen készíthető látványos dísz.

Itt például durva szemű sóba állították a gyertyákat, ami a láng táncoló fényében úgy csillog, akár a frissen hullott hó.

Érdemes a további dekorálást is szolidan kezelni, néhány fenyőág vagy rozmaringlevél elegendő is, hadd maradjon a hangsúly a ragyogó „hókristályokon”.