A természetnél nincs szebb dísz! DIY karácsonyfadíszek természetes anyagokból

Írta: ,

Csodálatos karácsonyfadíszeket készíthetsz saját kezűleg, amihez elég a spájzig vagy a kertig menned, hiszen a természet adta anyagokkal dekorálva remekül mutat a karácsonyfa. Cikkünkben mutatunk neked néhány ilyen karácsonyfadíszt, hogy legyen miből inspirálódnod a saját dekorációd elkészítéséhez.

Toboz Kép forrása: marthastewart.com

1/5 Toboz

A természetes karácsonyfadíszek közül talán a tobozok a legsokoldalúbban felhasználhatóak: akár egy szalaggal megkötözve, vagy egy kis aranyfestékkel lefestve is csodás ékei lehetnek a karácsonyfának, de egy kis kreativitással még ennél is többet kihozhatsz belőlük.

Ugyanis egy kisebb fagolyóval, némi filc anyaggal, színes tollakkal és néhány zseniliadróttal akár kis tobozmanókat is készíthetsz a fádra.

2/5 Gally fácska

Néhány vékonyabb, barnás-zöldes színű kiszárított gallyacska, egy kis madzag és színes gombok segítségével bájos karácsonyfa alakú díszeket készíthetsz.

Ehhez az ágakból háromszögeket kell kötöznöd, majd ezekre kell felragasztgatnod a színes gombokat, mintha apró karácsonyfadíszek lennének.

A fa oldalai között is érdemes átfuttatnod egy-egy madzagszálat, így a fa belsejét is kidekorálhatod a gombokkal.

Levelek az üvegben Kép forrása: vtwonen.nl

3/5 Levelek az üvegben

Gyönyörű, letisztult és nagyon trendi karácsonyfadíszeket készíthetsz, ha beszerzel néhány teljesen átlátszó üveggömböt – vagy akár műanyagot –, és különböző örökzöldágakat, terméseket: fenyőt, magyalt, borostyánt vagy akár fagyöngyöt.

Az ágakat alaposan tisztítsd meg vízzel, majd ha már teljesen megszáradtak, törj vagy vágj le belőlük aprócska darabokat. Ezeket egyesével-kettesével dugdosd az üveggömbök belsejébe, majd miután lezártad őket, kötözz rájuk akasztót, és vastagabb piros szaténszalagból egy-egy masnit, amelynek a színe remekül fog menni a zöld ágakhoz és a piros-fehér termésekhez is.

Bohém díszek Kép forrása: etsy.com

4/5 Bohém díszek

Ha karácsonykor sem lepleznéd a benned elveszett hippi lelket, akkor megmutatjuk az igazán neked való karácsonyfadíszeket. Az elkészítésükhöz szükséged lesz majd néhány vesszőre, amelyekből köralakot hajtasz, vagy már eleve elkészített fa-, illetve vesszőkarikákra.

A karikákat tekerd körbe teljesen vagy akár csak egy részükön természetes árnyalatú – fehér, barna, krémszínű, bordó, zöld vagy vörös – madzaggal, és egy-egy darab bőrből készíts nekik akasztót. A díszeket elkészítheted úgy, hogy különböző, pókhálószerű mintákat kötsz a karikák belsejébe a madzaggal, de ha igazán hippis karácsonyfadíszekre vágysz, akkor néhány színes tollat is ragassz a karikák aljára vagy a fonal-pókhálókra. Ha még indiánosabbra szeretnéd a díszeidet, akkor a karikák alsó részére kötözz fel néhány bőrszíjdarabot egyenlő távolságra egymástól, és a végükre köss egy-egy fagyöngyöt is, mielőtt a fára akasztanád az új dekorációdat.

Narancs és fahéj Kép forrása: snob.ru

5/5 Narancs és fahéj

A narancsot és a fahéjat nemcsak a kedvenc süteményeid ízesítésére használhatod őket, hanem bizony a karácsonyfa díszítésére is.

Ehhez néhány szelet narancsot kell sütőben vagy radiátoron kiszárítanod, majd vékony aranydróttal vagy ragasztóval a közepükre rögzítened egy-két fahéjrudat. A narancsszeletek tetejére köss egy-egy akasztót, hogy a fára lógathasd majd a díszeidet, és az akasztókra készíthetsz egy csinos masnit is világos színű vagy arany szaténszalagból.

Garantáltan ez lesz a legillatosabb karácsonyfadíszed!