A legszebb karácsonyi ajtódíszek, amiket idén muszáj elkészítened

Írta: ,

Karácsonykor feltétlenül érdemes időt és energiát szánnod a bejárati ajtód feldíszítésére, hiszen ez az első, amit az érkező vendégeid meglátnak. Ha hívogató és kedves dísszel várod őket, akkor egészen más hangulatban lépnek majd be az otthonodba. Nézzük, milyen inspirációk segítik idén a választásodat!

Egyszerű, tobozos dísz Kép forrása: gardeners.com

1/6 Egyszerű, tobozos dísz

Ha nincs túl sok időd az ajtódísszel bajlódni, akkor sem kell mindenáron boltban megvásárolható dekorációhoz fordulnod.

Néhány toboz és szalag segítségével ennyire egyszerű díszt is készíthetsz, mégpedig villámgyorsan!

A szalagok egyik felét rögzítsd a tobozokra, másik felét fogd össze és kösd masnira.

A csomó helyét rejtsd el fenyőágakkal, vagy más örökzöldekkel, végül pedig díszítsd ízlésednek megfelelően gyöngyfüzérekkel, vagy díszgömbökkel, esetleg egy kedves, vendégváró üzenettel is feldobhatod.

Természetes koszorú, extra szín Kép forrása: gardeniaoflondon.co.uk

2/6 Természetes koszorú, extra szín

Ha a természetességre esküszöl, akkor érdemes a karácsonyi ajtódíszedet is ennek jegyében elkészítened.

Mivel az ünnepek jelképe a fenyőág, már akkor is tökéletes dekorációt csinálhatsz, ha kizárólag örökzöldeket használsz fel.

De nem muszáj ennyire visszafogott stílusban elkészítened a koszorúdat, nyugodtan díszítheted termésekkel, bogyósnövényekkel.

Az összeállítás kétféle módon történhet: először megcsinálhatod a fenyővel megtűzdelt alapot, amit díszíthetsz a dekorációs elemekkel, vagy a fő irányvonalat kijelölheted utóbbiakkal, és a hézagokat megtöltheted a fenyővel. Mindkét megoldás tökéletes!

Dobd fel figurával Kép forrása: facebook.com

3/6 Dobd fel figurával

Nincs olyan karácsonyi dísz, amit ne lehetne hívogatóbbá, kedvesebbé tenni néhány szezonális figurával, formával, vagy akár plüssel.

Természetesen nem kell ragaszkodnod a hagyományos körformához, készíthetsz hosszúkás, vagy éppen háromszögletű díszt is.

Ugyan nem muszáj elsőként ezt a főbb dekorációs elemet rögzítened az alapra, mindenképpen próbáld oda többször a koszorú készítése során, így egész biztosan illeni fog a környezetéhez.

A rögzítéshez érdemes drótot használnod, nem pedig ragasztót, így nem csak egy alkalommal használhatod fel a figurát.

 

4/6 Fedetlen koszorú

Rendkívül esztétikusak és visszafogottan elegánsak azok a koszorúk, amik részben fedetlenek, és a dekoráció láttatni engedi az alapot.

Persze szükséges, hogy az alap is szép legyen, így a célra érdemes festett és/vagy ágakból álló koszorút választani.

A díszítés során jó, ha összehangolod az alap és a dekoráció színeit, és mivel ennyire letisztult ez a megoldás, akár meghosszabbíthatod a díszt néhány alálógó kiegészítővel, pl. csengővel.

Egyáltalán nem fog túlzásnak hatni, ráadásul így minden vendéged érkezését ünnepi csengőszó kíséri majd.

5/6 Tűzdeld tele díszekkel

Karácsonykor ritkán mondhatjuk valamire azt, hogy „túl sok”, így aztán a kissé zsúfolt hatású ünnepi dekorációval sem igazán lehet melléfogni.

Ha te sem félsz a merész megoldásoktól, nyugodtan vesd be a koszorú díszítése során a már nem használt díszgömbjeidet!

A kisebb hézagokat megtöltheted egy szétbontott gyöngyfüzérrel, vagy nikecell golyókkal, de persze bármilyen díszt is felhasználhatsz a cél érdekében.

Amennyiben egyszerűbb, kicsit visszafogottabb változatot tudsz elképzelni az otthonodban, használj pasztellszíneket és fehéret!

Ragassz rá hópihéket Kép forrása: raeofsparkles.com

6/6 Ragassz rá hópihéket

A telet leginkább a különféle méretű és formájú hópihék jelképezik igazán.

Ezeket otthon – változatos technikákkal – elkészítheted papírból, kartonból is, továbbá díszítheted csillámos festékekkel, spray segítésével.

Emellett vehetsz készen üveg, műanyag hópihéket (általában karácsonyfadíszként árulják őket), amiket egymáshoz rögzítve ízléses és változatos, sokoldalúan kombinálható ajtódíszt kaphatsz.

Ezek a hópihék akkor ugyancsak tökéletesen mutatnak, ha kiegészítőként tekintesz rájuk, tehát felhasználhatod őket akár a koszorúk díszítése során is.