A legjobb ajándék a Mikulástól: saját készítésű adventi naptár

Bodnár Alexa
Írta: ,

Az adventi időszakban a legjobb dolog maga a várakozás, a készülődés az ünnepekre, amelyet még izgalmasabbá tehetünk a szeretteink számára, ha kapnak tőlünk egy egyedi adventi naptárat, ami minden napra rejt valami meglepetést. A boltokban kapható, egyencsokival feltöltött naptárak helyett mutatunk nektek néhány DIY ötletet, az egyszerűbbtől az ötletesebb verziókig!

Gyufásdobozok új köntösben Kép forrása: bloglovin.com

Natúr barna csomagolópapír, némi fehér csipke, piros szalagok és apró dekorációk, plusz egy kis fantázia, amire szükséged lesz ehhez az egyszerűen elkészíthető, karácsonyfa formára rendezhető adventi naptárhoz.

A dobozokat teheted sorrendbe is, de nyugodtan keverd össze a számokat, hogy minden nap máshonnét kelljen nyitogatni.

A gyufásdobozok remek rejtekei lehetnek cukorkáknak vagy apróbb ajándékoknak, mint egyszerűbb ékszerek, amulettek és hasonlók. A 24-i dobozba érdemes egy kicsivel nagyobb ajándékot tenni, mint a többibe, és az advent vasárnapokhoz is tehetsz különlegesebb csecsebecséket.

Lakásdísznek is tökéletes Kép forrása: trucsetbricolages.com

Néhány gally, egy fényfüzér, egy állóváza és vászondarabkák kellenek ahhoz, hogy ezt az advent dekorációnak is tökéletes naptárt elkészíthesd.

Ehhez a gallyakat szépen el kell rendezned a vázában, majd rálógatni a fényfüzért, és akár néhány karácsonyi gömböt is, ha még jobban szeretnéd feldobni a kész műved. A vásznat vágd fel 24 egyenlő négyzetre, és ezekbe rejtheted a gyufásdobozos megoldásnál nagyobb ajándékokat, édességeket, mintha kis zsákocskák lennének.

Az elkészült csomagokat kösd be színes szalagokkal, és a számok sorrendjével nem törődve lógasd fel őket egyenként a gallyakra.