A legjobb ajándék a Mikulástól: saját készítésű adventi naptár

Írta: ,

Az adventi időszakban a legjobb dolog maga a várakozás, a készülődés az ünnepekre, amelyet még izgalmasabbá tehetünk a szeretteink számára, ha kapnak tőlünk egy egyedi adventi naptárat, ami minden napra rejt valami meglepetést. A boltokban kapható, egyencsokival feltöltött naptárak helyett mutatunk nektek néhány DIY ötletet, az egyszerűbbtől az ötletesebb verziókig!

Gyufásdobozok új köntösben Kép forrása: bloglovin.com

1/6 Gyufásdobozok új köntösben

Natúr barna csomagolópapír, némi fehér csipke, piros szalagok és apró dekorációk, plusz egy kis fantázia, amire szükséged lesz ehhez az egyszerűen elkészíthető, karácsonyfa formára rendezhető adventi naptárhoz.

A dobozokat teheted sorrendbe is, de nyugodtan keverd össze a számokat, hogy minden nap máshonnét kelljen nyitogatni.

A gyufásdobozok remek rejtekei lehetnek cukorkáknak vagy apróbb ajándékoknak, mint egyszerűbb ékszerek, amulettek és hasonlók. A 24-i dobozba érdemes egy kicsivel nagyobb ajándékot tenni, mint a többibe, és az advent vasárnapokhoz is tehetsz különlegesebb csecsebecséket.

Lakásdísznek is tökéletes Kép forrása: trucsetbricolages.com

2/6 Lakásdísznek is tökéletes

Néhány gally, egy fényfüzér, egy állóváza és vászondarabkák kellenek ahhoz, hogy ezt az advent dekorációnak is tökéletes naptárt elkészíthesd.

Ehhez a gallyakat szépen el kell rendezned a vázában, majd rálógatni a fényfüzért, és akár néhány karácsonyi gömböt is, ha még jobban szeretnéd feldobni a kész műved. A vásznat vágd fel 24 egyenlő négyzetre, és ezekbe rejtheted a gyufásdobozos megoldásnál nagyobb ajándékokat, édességeket, mintha kis zsákocskák lennének.

Az elkészült csomagokat kösd be színes szalagokkal, és a számok sorrendjével nem törődve lógasd fel őket egyenként a gallyakra.

3/6 Papírpoharakkal

Falra lógaható adventi naptárt készítesz, ha 24 darab papírpoharat átfúrsz az aljuknál, és hatosával, fejjel lefelé felfűzöd őket színes madzagokra, majd ezeket egymás alá rögzíted a falra. A poharakat színes festékkel dekorálhatod, akár olyan egyszerű, mégis mutatós módon, mint ahogy a képen látható.

Az ajándékokat úgy tudod elrejteni a naptárban, hogy egyesével beleteszed őket a poharakba, majd a szájukat lefeded egy darab selyempapírral, amit befőttesgumi vagy egy darab madzag segítségével rögzítesz.

Arra figyelj, hogy az ajándékok ne legyenek túl nehezek, mert akkor már a bontogatás előtt kieshetnek a naptárból.

Amerikai mintára Kép forrása: marthastewart.com

4/6 Amerikai mintára

Bizonyára az amerikai filmekben már te is láttad, hogy a karácsonyi ajándékot gyakran hatalmas zoknikba rejti a Mikulás, amelyeket a kandalló fölé lógatnak a családok.

Ez az adventi naptár ilyen mintára készült, és ahhoz, hogy legyen helye mind a 24 ajándéknak, ennyi karácsonyi színű vagy mintájú zoknit kell beszerezned, majd ezeket egyesével felcsíptetned egy hosszabb madzagra.

Minden zoknit számozz is be, és rendezd őket vegyesen vagy akár sorrendbe, ahogy neked szimpatikus.

Választhatsz eltérő méretű zoknikat, és ahogy a gyufásdobozos naptárnál, itt is tehetsz különlegesebb meglepetést a 24-éhez és az advent vasárnapokhoz tartozó zoknikba.

A békés és örömteli várakozáshoz Kép forrása: freshlypieced.com

5/6 A békés és örömteli várakozáshoz

Kedves adventi öröknaptárt készíthetsz, ha egy táblára színes anyagokból ragasztasz fel téglalapokat, mint kisebb zsebeket, majd ezeket számozod be.

Ennek a naptárnak az a különlegessége, hogy ajándékok és édességek helyett kártyákat rejthetsz el benne, amelyekre egy-egy jókívánságot írsz, vagy olyasmi egyszerű ünnepi feladatokat, mint segíteni valakinek egy apró szívességgel, készíteni magadnak egy igazán különleges forró csokit, vagy meglepni magad azzal, hogy lazítasz egy jó könyv társaságában.

Szerintünk igazán nagy sikert fogsz aratni az olyan szeretteid körében ezzel a naptárral, akik az év nagyrészében elég elfoglaltak – így ők is könnyebben tudnak majd az ünnepre hangolódni.

Képes kalendárium Kép forrása: thinkingcloset.com

6/6 Képes kalendárium

A mi abszolút kedvencünk ez az adventi naptár, amely nagyon hasonlít az előző, üzenetes kalendáriumhoz, de helyette inkább az évben történt szép emlékeket szeretné felidézni. Az elkészítéshez szükséged lesz egy szép képkeretre, amely két széle között kifeszítesz néhány madzagot. Ezekre ötösével-hatosával képeket kell majd felcsíptetned, úgy, hogy a fotók befelé nézzenek, a hátukat pedig le kell festened színesre, és beszámoznod őket. A fényképeket érdemes úgy sorba rendezned, hogy az év elején készülteket teszed előre, és a későbbiek pedig a nagyobb számokhoz kerülnek. Olyan személynek érdemes adnod ezt a naptárt, akivel együtt laksz, vagy akit gyakran látsz, így a már megfordított képek segítségével közösen tudtok sztorizni is az év eseményeiről, például egy jó forralt bor mellett.