8 mesés karácsonyi dekoráció, amit már most elkészíthetsz

Sándor Alexandra
Írta: ,

Az angolszász országokban már szeptember óta tart a karácsonyi készülődés, nálunk pedig hagyományosan advent első vasárnapja ad zöld utat az ünnepekről való ábrándozásnak. A következő kisebb-nagyobb lakásdíszek azonban hamarabb is elcsábíthatnak, hogy még tovább lubickolhass a hangulatban!

Üvegbe zárt gömbök

A tetszetős kép láttán valószínűleg fogod a fejedet: hogy ez eddig nem jutott eszedbe?!

Pedig milyen egyszerű és nagyszerű ötlet néhány karácsonyfadíszt helyezni egy szép kidolgozású üvegbe!

Persze, választhatsz különböző színű és méretű díszeket is, vagy akár teljesen egyforma gömböket.

Játszhatsz az elrendezéssel, a rétegzéssel, de a véletlenre is bízhatod, melyik hova kerül az üvegben.

Egy kompozíció része is lehet a dolog, amelyet gyertyával, haranggal vagy más dekorral együtt helyezel ki, de önmagában természetesen ugyanúgy megállja a helyét.

Mérete a néhány centistől a méteres üvegig terjedhet – csak tudd megtölteni méretben passzoló és megfelelő mennyiségű dísszel!

Dekorsüvegek

A süvegek elkészítése rendkívül egyszerű: mindössze kör alakot kell kivágnod a neked tetsző papírból, bemetszést ejteni rajta valahol a szélétől a középpontig, és máris be tudod úgy hajtani, hogy elkészüljön a kúp.

A belső rögzítéshez egyszerű cellux is jó.

A süvegek kitűnően mutatnak gyertya, koszorú vagy fenyőág mellett, de akár önmagukban is elhelyezheted őket.

Szuper újrahasznosítási módja ez a tavalyról megmaradt csomagolópapírnak, ám ha kedved tartja, direkt erre a célra is vásárolhatsz valamilyen kartonszerűséget.

Amennyiben túl vékony a neked tetsző papír, ragaszd rá egy ugyanolyan méretű és formájú kartonra – voilá, így máris talpon marad!