8 egyedi, kézműves adventi koszorú

Sándor Alexandra
Írta: ,

Adventi koszorúkból sohasem elég – pláne a gyertyagyújtás vasárnapján jó ilyen gyönyörűségeket nézegetni. Bäer Anikó kézműves megmutatta idei kollekciójának legnépszerűbb darabjait.

Havas táj Kép forrása: meska.hu

„Még ősz elején, a lombhullás előtt felfigyeltem néhány fehér nyárfára a patakparton” – emlékszik vissza Anikó a pillanatra, amikor rátalált az inspiráció ehhez a gyönyörű díszhez.

Mivel mindent ezek a csodás ezüst-fehér levelek borítottak, bőven szedett belőlük, hogy jussanak az adventi koszorúra.

A fűzvessző alapot maszkoló szalaggal dolgozta el, majd folyamat-dróttal rögzítette rá a nyárfaleveleket úgy, hogy a fonákjuk felfelé nézzen, majd néhány letört nyárfaágat rögzített keresztbe a koszorúalapon. A koszorún pici, üvegből készült mécsestartók kaptak helyet.

A dekoráció különlegességét saját készítésű szodabikarbóna-kerámia fenyőfák, polár rózsák, gyűjtögetett tobozok és makkok, valamint hungarocell golyócskák jelentik.

A víztisztára csiszolt „kristály hópelyhek” ellenállhatatlan ragyogást kölcsönöznek a dísznek.

Megvásárolható itt: meska.hu

Soros forma Kép forrása: meska.hu

„A kezembe akadt egy régi, itt-ott már rozsdásodó őzgerincforma, és mivel idén is nagyon dívik az újragondolt anyagokból készített karácsonyi dekoráció, én pedig amúgy is lelkes híve vagyok az újrahasznosításnak, így megalkottam belőle ezt a négygyertyás asztaldíszt” – mondja Anikó, aki a formát száraz tűzőhabbal töltötte ki, amit szárított mohával takart el.

A hosszú, elegáns, fehér gyertyáknak műanyag flakon szájából és sörös dobozból készített gyertyatartót, amit fehér kötőfonallal dolgozott el.

Ennek köszönhetően a gyertyák stabilan állnak, és egy mozdulattal cserélhetőek. A gyöngyházszínű csillagok sörös dobozból vannak.

Megvásárolható itt: meska.hu