8 csináld-magad karácsonyi dekoráció, aminek nem fogsz tudni ellenállni

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár időspórolás végett törekszem arra, hogy a lehető legtöbb karácsony dekorációt tudjam újrahasznosítani az előző évből, mindig akad néhány újdonság, aminek az elkészítéséről nehezen tudok lemondani. A tavalyi évben ilyen volt a grincsfa, az ideiben pedig napelemes fényfüzérek kerülnek a teraszunkra – de milyen dekorációk akadnak még, amiknek egyszerűen nem is akarunk ellenállni?

Semmi gond, ha nincs kéznél néhány szép váza, vagy éppen nem akarod erre a célra használni a kristálypoharaidat – vesd be a papírzacskókat!

Ha van kedved, kicsit díszítsd fel őket, de önmagukban is jól mutatnak, a natúr dekorációk mindig csodálatosak.

Ezután állíts egy-egy vízzel teli befőttesüveget a zacskókba, majd pár örökzöld és karácsonyfadísz segítségével dobd fel az összképet.

Kész is a tökéletes asztaldísz!

 

Asztaldísznek sem utolsóak, de akár a karácsonyfát is kiválthatod, ha néhány fenyőágból új fát készítesz.

Ehhez csak annyi teendőd van, hogy néhány levágott ágat csokorba fogsz úgy, hogy alulra kerüljenek a hosszabb, felülre pedig a rövidebb ágak.

A felső részt dróttal rögzítsd, ízlés szerint takard el szalagok, díszek segítségével, majd ha van kedved, dekoráld ki az ágakat is.

Az elkészült fát állítsd rá egy törzsként funkcionáló botra, tartóra, és már el is készültél!

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!