7 stílus, 7 karácsonyfa - Melyik illik hozzád?

Írta: ,

Ha még nem vagy biztos abban, milyen karácsonyfát szeretnél az idén, mielőtt megtervezed a konkrét dekorációt, érdemes megismerkedned a különböző stílusokkal, amikben feldíszítheted a fát. Összegyűjtöttünk neked néhány érdekes, különleges dekorációs technikát, hogy könnyebben választhass ezek közül.

A naturális Kép forrása: apartmenttherapy.com

1/7 A naturális

Ha igazi természetrajongó vagy, és a lakásban, az élet egyéb területein is törekszel a természetességre, akkor a neked való karácsonyfa is hasonló öltözetet visel.

Szárított gyümölcskarikák, felfűzött csipkebogyó, pattogatott kukorica girland, fahéjrúdak, levelek – mind olyan dekorációs elemek, amiket használni tudsz egy ilyen fánál.

Egy kevés szalagra lesz csupán szükséged, hogy a természetes hozzávalókat a fára tudd tenni, és persze egy fényfüzér azért erről a fáról sem hiányozhat.

2/7 A szalagos

Egy igazán elegáns díszítési módszer, ha szalaggirlandokkal és hatalmas masnikkal aggatod tele a fádat.

Variálhatsz két-három, vagy akár több színt is, ha így szeretnéd dekorálni a fát az idén. Néhány színben passzoló gömb is elfér az ágakon, illetve egy kis világítás.

A csúcsdísz szintén készülhet masniból, hogy még teljesebb legyen az összkép.

A nagyon fényes Kép forrása: yellowblissroad.com

3/7 A nagyon fényes

Ha nem szeretnéd túldíszíteni a fát, akkor egy szép csúcsdísszel és a szokásosnál kicsivel több fényfüzérrel igazán egyszerű, de nagyon mutatós lehet a végeredményed.

Ha így egy kicsit hiányosnak érzed a dekort, akkor egy-két gömböt, függődíszt vagy masnit is tegyél bátran az ágakra, de tartsd túlsúlyban a fényeket.

4/7 A retro

Csillogó boák, színes gömbök és fényfüzérek, diótörő figurák – sokan emlékezhetnek ilyen karácsonyfára a gyerekkorukból.

A retro karácsonyfák újra népszerűek, ezért sok helye tudsz matt és fényes pasztell színű gömböket, függőket beszerezni hozzá.

Az arany fényeket hanyagold, a legjobb egy színes füzér, ha ilyen fában gondolkodsz, és természetesen a szaloncukor sem maradhat el az ágakról!

5/7 A vintage

A színes retro mellett a visszafogottabb óarany, ezüst, gyöngyös vintage karácsonyfák is igazán jól mutathatnak egy modern nappaliban is.

Gyöngygirlandok, csepp alakú függők, sárgult kottákból készült dekorációk, fényes arany gömbök és fényfüzérek jellemzik ezt a stílust.

Ha egy szép, szofisztikált fadekorációt szeretnél, mi ezt ajánljuk neked.

A legédesebb Kép forrása: dotcomwomen.com

6/7 A legédesebb

Egyre nagyobb divat olyan dekorációt készíteni a fára, amely cukormázba öltöztetett, különböző formájú mézeskalácsokból áll.

Igazi adventi illatú lesz így a karácsonyfa, és már maga a díszek elkészítése is nagyon jó szórakozásnak ígérkezik.

Bátran készítheted ezeket a családdal, a gyerekekkel együtt, biztosan ők is élvezni fogják! A mézeskalács díszeken kívül egy-két girland és fényfüzér is kerülhet a fára, és néhány masni is.

A hagyományos piros-arany-zöld gömbök is elférnek ebben a dekorációban, ha nagyobb fát vásárolsz.

7/7 A téli erdő ihlette

Talán a legbékésebb, legmegnyugtatóbb karácsonyfa dekoráció ez a havas téli erdőt idéző díszítés.

Piros bogyókkal, deres ágakkal, fehér műhóval kell borítanod ezt a fát, amin egy-két arany és piros gömb is elfér. Válassz mellé arany fényfüzért, de figyelj arra, hogy kevesebb izzós is elég ebből.

A piros és barna madárkák, a fából készült játékok és a tobozok remekül egészítik ki az összképet.