6 ötletes, DIY dekoráció befőttesüvegből

Boros Mariann
Írta: ,

A befőttesüveg nem csupán ínycsiklandozó lekvárok és kompótok tárolására alkalmazható, a kiürült üvegcséknek rengeteg felhasználási módja van: eredeti funkciója mellett jó hasznát veheted a lakás dekorálásában, készíthetsz belőle lámpást, de még az esküvői díszlet készítésekor is hasznos lehet. Cikkünkben kreatív megoldásokat kínálunk, hogyan hasznosítsd újra őket!

Tündöklő lámpás Kép forrása: Pacificweddings.com

Az üveg falára nem is kell semmiféle díszítés, ugyanis lámpásként, a pislákoló mécses megvilágítva az üveg áttetsző falát, remekül mutat mindenféle dekoráció nélkül is.

Ha ehhez hasonló lógó mécseseket szeretnél, a befőttes üvegek tetejére is szükséged lesz, ugyanis ezekhez van rögzítve a madzag, amivel lelógatod (persze a képhez hasonló módon bonyolultabb kötözést is választhatsz).

Előbbi rögzítést ugyanakkor még könnyebben meg tudod oldani, ha lyukat ütsz a fedő közepére, majd átbujtatod a madzagot, és az üveg felőli végén akkora csomót kötsz rá, hogy ne férjen többé át a lyukon.

Érdemes ezen kívül több apró lyukat is ütni, hogy tudjon ”levegőzni”. 

Ezután nincs más hátra, mint egyszerű teamécsest tenni az üvegek aljára, s fellógatni a kívánt helyre őket.

Ha majd meg akarod gyújtani, érdemes hosszú szárú gyufával próbálkoznod, hogy könnyen elérd a mécseseket. Minél több lámpásod van, annál jobban mutatnak együtt.

Vidám váza Kép forrása: masonjarcraftslove.com

Amennyiben a sima, díszítés nélküli üveget túl egyszerűnek találod, és valami vidám, színes megoldást keresel, csinálj gyönyörű, színes vázát befőttes üvegből.

Akár néhány perc alatt is elkészítheted, a legegyszerűbb, ha festékspray-vel fújod le az üveget, megvárod, amíg megszárad, és már kész is.

Ha nem elég erőteljes a színe, várj néhány órát, és fújd le ismét.

Meglátod, a színben passzoló vágott virággal egyszerűen mesés hangulatot kölcsönöz a szobának!